Πρόσφυγες στοιβαγμένοι και περιχαρείς Ταλιμπάν στo λούνα παρκ – Οι δύο συγκλονιστικές όψεις του αφγανικού δράματος

Παγκόσμια ανησυχία προκαλεί το χάος που επικρατεί στο Αφγανιστάν, μετά τη κατάληψη της χώρας από τους Ταλιμπάν. Η απόγνωση και ο πανικός που επικρατεί συγκλονίζει. Μετά τις εικόνες ανθρώπων γαντζωμένων σε αεροπλάνα που τροχιοδρομούν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, και έπειτα άλλων να καταλήγουν στο κενό κρεμασμένοι από αεροσκάφος εν πτήσει, μια νέα εικόνα που κάνει το γύρο του δείχνει τη σύγχρονη οδύσσεια των προσφύγων.

Πρόκειται για μια συγκλονιστική εικόνα φωτογραφία που δείχνει πάνω από 600 Αφγανούς πολίτες, γυναίκες και άνδρες να στριμώχνονται στο εσωτερικό ενός τεράστιου μεταγωγικού αεροσκάφους των ΗΠΑ που έφυγε χθες από το διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Επρόκειτο για κάποιους από τους εκατοντάδες ανθρώπους που συνέρρευσαν χθες στο αεροδρόμιο ψάχνοντας αγωνιωδώς τρόπο να εγκαταλείψουν τη χώρα. Βλέποντας τη μισάνοιχτη ράμπα του C-17 Globemaster III έτρεξαν και σκαρφάλωσαν στο εσωτερικό του τεράστιου μεταγωγικού το οποίο ήταν προγραμματισμένο για πτήση εκκένωσης προς το Κατάρ.

Το πλήρωμα πήρε την απόφαση να αφήσει όλους τους πρόσφυγες να παραμείνουν παρά τους κινδύνους για την ασφάλεια της πτήσης.

Αυτοί είναι οι τυχεροί που μπόρεσαν να αφήσουν πίσω τους το καθεστώς τρομοκρατίας των Ταλιμπάν. Άλλοι δεν θα τα καταφέρουν ποτέ.

Την ίδια ώρα, άλλες εικόνες που κάνουν το γύρο των media δείχνουν περιχαρείς Ταλιμπάν να διασκεδάζουν στα παιχνίδια έρημων λούνα παρκ, εκεί που θα έπρεπε να παίζουν παιδιά.

Άλλοι κάνουν γυμνάζονται σε όργανα γυμναστηρίου την ώρα που οι συμπολεμιστές τους με τα μπαζούκας ακόμα στην πλάτη τούς τραβούν φωτογραφία.

Πρόσφυγες στοιβαγμένοι και περιχαρείς Ταλιμπάν στo λούνα παρκ – Οι δύο συγκλονιστικές όψεις του αφγανικού δράματος

Η αντιπαραβολή των εικόνων είναι συγκλονιστική.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος