Προσχέδιο προτάσεων Κομισιόν για ενέργεια: Προστασία των οικιακών χρηστών και των θέσεων εργασίας

H προστασία των καταναλωτών, αλλά και των θέσεων εργασίας βρίσκονται στο επίκεντρο των προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενέργεια, σύμφωνα με προσχέδιο το οποίο έχει στη διάθεσή της η ΕΡΤ. Παράλληλα, επισημαίνεται η σημασία της αλληλεγγύης και της συντονισμένης δράσης μεταξύ των κρατών-μελών.

Στο προσχέδιο σημειώνεται επιπλέον πως η συντονισμένη δράση αυτή τη χρονική περίοδο θα έχει καλύτερα αποτελέσματα.

Υπάρχει αναφορά και στην Ελλάδα, στα έργα της τελευταίας δεκαετίας και συγκεκριμένα στον διασυνδετήριο αγωγό φυσικού αερίου Ελλάδας-Βουλγαρίας (IGB).

Παράλληλα στις προτάσεις της Κομισιόν, σημειώνεται ότι μπορεί να υπάρξει μία αναβολή της διακοπής λειτουργίας πυρηνικών σταθμών, ενώ ενθαρρύνεται για ένα ακόμη χρονικό διάστημα η χρήση άνθρακα για να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία τομέων κρίσιμων ή στρατηγικών για τις κοινωνικές ανάγκες της Ευρώπης.

Επισημαίνεται επίσης η σημασία της εκστρατείας ενημέρωσης των καταναλωτών, ενώ τονίζεται πως σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μπορούν τα κράτη μέλη να αποφασίσουν την υποχρεωτική μείωση της παροχής για θέρμανση σε δημόσια κτήρια και δημόσιους χώρους.

Το ζήτημα του πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου, αναμένεται να συΖητηθεί και στο έκτακτο Συμβούλιο των υπουργών ενέργειας στις 26 Ιουλίου.

Ανταπόκριση – Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος