Προώθηση μεταναστών ακόμη και σε τρίτες χώρες εξετάζει το Βρετανικό υπουργείο εσωτερικών

Ανταπόκριση από το Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Νομοσχέδιο που προβλέπει την προώθηση των μεταναστών ακόμη και σε τρίτες χώρες επεξεργάζεται το βρετανικό υπουργείο εσωτερικών.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές αναφορές οι μετανάστες που διασχίζουν τη θάλασσα της Μάγχης θα μεταφέρονται όχι πλέον σε ξενοδοχεία αλλά σε κυβερνητικά κτίρια που θα μετατραπούν σε κέντρα υποδοχής, ή ακόμη θα προωθούνται και σε τρίτες χώρες. Το Μαρόκο,η Μολδαβία, η Παπούα Νέα Γουϊνέα είναι κάποιες από τις χώρες που έχουν συζητηθεί ως πιθανές να δεχτούν σε ειδικά κέντρα υποδοχής τους αιτούντες άσυλο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Νησιά σε βρετανικές ακτές στη Σκοτία, η Νήσος του Μαν αλλά και το Γιβραλτάρ, εξετάζονται επίσης από το Υπουργείο εσωτερικών, σύμφωνα με τους Τάιμς.

Το νέο νομοσχέδιο περιέχει αυστηρότερα μέτρα αποτροπής της παράνομης εισόδου στη χώρα δημιουργώντας παράλληλα αντίστοιχους διαδρόμους υποδοχής ατόμων σε κίνδυνο όπως οι Χριστιανοί Κόπτες στο Ιράκ και την Αίγυπτο και άτομα που φεύγουν από εμπόλεμη περιοχή.

Το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει αυξανόμενη εισροή μεταναστών με φουσκωτά από την ηπειρωτική Ευρώπη στα νότια παράλια της Αγγλίας. Από την αρχή του έτους εισήλθαν στη χώρα περισσότεροι από 800 αιτούντες άσυλο, νούμερο τριπλάσιο από το αντίστοιχο του περασμένου έτους. Τον προηγούμενο χρόνο καταγράφηκαν 8.420 εισερχόμενοι μετανάστες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος