Προειδοποιήσεις για φράχτες και στη Γερμανία πριν αρχίσει η Σύνοδος στη Μάλτα

Tο σύστημα χορήγησης ασύλου της ΕΕ είναι «φραγμένο από τις ατελείωτες αιτήσεις  και θα χρειαστεί ένας χρόνος μέχρι η διαδικασία έγκρισης ή απόρριψης να ολοκληρωθεί» , ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου, λίγες ώρες πριν αρχίσει στη Μάλτα η Σύνοδος της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ενδεικτικά  είναι τα στοιχεία από τη Γερμανία ,  όπου από τον Αυγουστο  εκκρεμούν 346.000 αιτήσεις χορήγησης ασύλου, σε σύνολο 770.000 ανά την Ευρώπη. Σε εκκρεμότητα βρίσκονται τους τελευταίους  έξι μήνες 200.000 αιτήσεις, γεγονός που η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία χαρακτηρίζει ως ιδιαίτερα ανησυχητικό.

Με το βλέμμα στραμμένο στη Μάλτα και ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών του Μονάχου (Ifo) Χανς- Βέρνερ Ζιν, διακήρυξε ότι: «η Γερμανία δεν πρέπει να αποκλείσει το ενδεχόμενο να κλείσει τα σύνορά της και να υψώσει φράχτες».

Η Αφρική πρέπει να αναλάβει την ευθύνη επαναπατρισμού,  όσων  οι αιτήσεις χορήγησης ασύλου απορρίπτονται , τονίζουν ευρωπαϊκές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες το θέμα θα κυριαρχήσει στη διήμερη Σύνοδο, μεταξύ 60 ηγετών από την Ευρώπη και την Αφρική.

Από τη Βουλή της Μάλτας, στη Βαλέτα, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, αναφέρθηκε ήδη σε βοήθεια 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Αφρική, προκειμένου να καταπολεμηθεί η φτώχεια και να περιοριστούν οι εμπόλεμες ζώνες, απ’όπου « πηγάζει» η προσφυγική κρίση.

Όπως μεταδίδει το BBC, η σύνοδος της Μάλτας προγραμματίστηκε τον περασμένο Απρίλιο μετά την τραγωδία που άφησε 800 νεκρούς στα ανοικτά της Λιβύης.

150.000 Αφρικανοί διέσχισαν έκτοτε τη Μεσόγειο με προορισμό την Ιταλία και τη Μάλτα, ωστόσο προτεραιότητα της Ε.Ε παραμένει η διαχείριση των προσφύγων  από τη Συρία, καθώς μάλιστα η Γερμανία αναθεωρεί την πολιτική της στο θέμα αυτό.

Διαβάστε επίσης: Αντιδράσεις για την επιστροφή της Γερμανίας στη Συνθήκη του Δουβλίνου 

Αρχίζει η κατασκευή φράχτη στη Σλοβενία

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος