Προετοιμασίες για δημοψήφισμα σε Ζαπορίζια και Χερσώνα

Array

Οι αρχές των περιοχών Χερσώνα και Ζαπορίζια στην Ουκρανία, προανήγγειλαν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ένταξη στη Ρωσία.

«Το διάταγμα, για τη σύσταση της εκλογικής επιτροπής για την εφαρμογή του δημοψηφίσματος για την ένταξη στη Ρωσία, υπογράφηκε την Παρασκευή στην περιοχή Ζαπορίζια», δήλωσε ο επικεφαλής της στρατιωτικής και πολιτικής διοίκησης της εν λόγω περιοχής, Yevgeny Balitsky, σε ανάρτησή του στο κανάλι του Telegram.

«Με πρωτοβουλία των κατοίκων της περιοχής Ζαπορίζια, το επόμενο φθινόπωρο θα διεξαχθεί δημοψήφισμα για την ένταξη της περιοχής μας στη Ρωσία. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούμε προπαρασκευαστικές εργασίες σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένου του νομοθετικού τομέα», έγραψε ο Balitsky, μεταδίδει το TASS.

Θα δημιουργηθεί επίσης, εκλογική επιτροπή στην περιοχή Χερσώνα, προκειμένου να διεξαχθεί δημοψήφισμα για ένταξη στη Ρωσία και εκλογές, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου της διοίκησης αυτής της περιοχής, αναφέρει το Tanjug.

«Με διάταγμα της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της περιφέρειας Χερσώνας από τις 22 Ιουλίου 2022 συγκροτείται επταμελής εκλογική επιτροπή με τριετή θητεία και εκδίδεται πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων», αναφέρει η ανακοίνωση και τονίζει ότι «οι κάτοικοι της απελευθερωμένης Χερσώνας» έχουν κάθε δικαίωμα να εκφράσουν τη γνώμη τους για το μέλλον της περιοχής τους.

Πηγή: ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μετάφραση: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος