Προειδοποίηση Ρωσίας προς Ισραήλ να μην προβεί σε παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία

Η Ρωσία προειδοποίησε σήμερα το Ισραήλ να μην προμηθεύσει όπλα στην Ουκρανία, μετά τη δήλωση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι "εξετάζει το θέμα"

Να μην προμηθεύσει όπλα στην Ουκρανία προειδοποίησε σήμερα η Ρωσία το Ισραήλ, έπειται από τη δήλωση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι «εξετάζει το θέμα».

«Όταν πρόκειται για παραδόσεις όπλων (στην Ουκρανία) δεν κατατάσσουμε τις χώρες σύμφωνα με τη γεωγραφία. Λέμε ότι όλες οι χώρες που παραδίδουν όπλα πρέπει να καταλάβουν ότι θα θεωρήσουμε (αυτά τα όπλα) ως νόμιμους στόχους για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, αναφερόμενη στο θέμα της πιθανότητας ισραηλινών παραδόσεων όπλων.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο, το Ισραήλ προσπάθησε να μείνει ουδέτερο στη σύγκρουση αυτή, για παράδειγμα μη προμηθεύοντας όπλα στο Κίεβο παρά τα επανειλημμένα αιτήματα του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Το Ισραήλ εξάλλου είχε επικαλεστεί προνομιακές σχέσεις με τη Μόσχα, καθώς το εβραϊκό κράτος έχει περισσότερο από ένα εκατομμύριο πολίτες με καταγωγή από την πρώην Σοβιετική Ένωση και η Ρωσία διαθέτει στρατεύματα στη Συρία, γειτονική χώρα του Ισραήλ.

Την Τετάρτη, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ωστόσο ότι η χώρα του εξέταζε μια στρατιωτική βοήθεια για την Ουκρανία, προτείνοντας παράλληλα να έχει μεσολαβητικό ρόλο στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

“Οποιαδήποτε απόπειρα — που επιτεύχθηκε ή δεν επιτευχθηκε, αλλά ανακοινώθηκε — παράδοσης πρόσθετων όπλων, νέων ή άλλων, καταλήγει ή θα καταλήξει σε μια κλιμάκωση αυτής της κρίσης. Όλος ο κόσμος πρέπει να το συνειδητοποιήσει αυτό”, υπογράμμισε η Ζαχάροβα.

Τις τελευταίες ημέρες, αρκετές δυτικές χώρες εξέφρασαν την πρόθεσή τους να προμηθεύσουν βαρέα άρματα μάχης στην Ουκρανία γρήγορα, όπως η Βρετανία που σκοπεύει να προμηθεύσει άρματα μάχης Challenger στα τέλη Μαρτίου και η Γερμανία που σκοπεύει να στείλει τα πρώτα της Leopard 2″ στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου.

Ωστόσο η Ουκρανία ζητεί ακόμη από τη Δύση μαχητικά αεροσκάφη και βαρύ πυροβολικό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος