Προειδοποίηση Λαβρόφ στη Δύση: Θα απαντήσουμε εάν εκπαιδεύσετε Ουκρανούς πιλότους σε F-16

Ο ρωσικός στρατός μπορεί να απαντήσει στις προθέσεις των δυτικών χωρών να εκπαιδεύσουν Ουκρανούς πιλότους σε αεροπλάνα F-16, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Όσον αφορά τις αντιδράσεις μας, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι ένοπλες δυνάμεις μας θα έχουν την ικανότητα να απαντήσουν σε αυτό», είπε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Δανίας και της Νορβηγίας, προσπαθούν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτού του θέματος προκειμένου να ευχαριστήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. «Εδώ, πάνω απ’ όλα, υπάρχει η επιθυμία να ευχαριστήσει τον ηγεμόνα. Αυτές οι χώρες υλοποιούν ενεργά τις φιλοδοξίες της Ουάσιγκτον μέσω των ευρωπαϊκών υποθέσεων», υπογράμμισε ο Λαβρόφ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε στις 21 Μαΐου, μετά τη σύνοδο κορυφής της G7 στη Χιροσίμα, ότι η Δύση θα αρχίσει να εκπαιδεύει Ουκρανούς πιλότους να χρησιμοποιούν μαχητικά τέταρτης γενιάς, συμπεριλαμβανομένου του F-16.

Ο βοηθός του Προέδρου για την Εθνική Ασφάλεια Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον θα συζητήσει σύντομα με τους συμμάχους της για το ποιες χώρες θα στείλουν F-16 στο Κίεβο, αναφέρει το Sputnik.

Μετάφραση: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος