«Προειδοποίηση» η δηλητηρίαση Αμπράμοβιτς λένε τα βρετανικά ΜΜΕ

Η ύποπτη δηλητηρίαση του ιδιοκτήτη της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς, προβάλλεται στα πρωτοσέλιδα των βρετανικών εφημερίδων ο οποίος συμμετείχε στις ειρηνευτικές συνομιλίες Ουκρανίας-Ρωσίας.

Ανταπόκριση Λονδίνο Ν. Κατζάβελου

Η Daily Mirror αναφέρει ότι ο Ρώσος ολιγάρχης «έχασε την όρασή του για αρκετές ώρες αφού έφαγε σοκολάτα και ήπιε νερό», αλλά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Οι διαπραγματευτές στοχοποιήθηκαν στην ύποπτη επίθεση με χημικά όπλα στις 3 Μαρτίου από «σκληροπυρηνικούς της Μόσχας που επιδιώκουν να σαμποτάρουν τις προσπάθειές τους να τερματίσουν τη σύγκρουση» αναφέρουν πηγές στην Daily Mail.

Στον δισεκατομμυριούχο έχουν επιβληθεί κυρώσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά οι Times λένε ότι απέφυγε παρόμοια μέτρα από τις ΗΠΑ αφού προσφέρθηκε να ενεργήσει ως μεσολαβητής για το Κρεμλίνο και την ουκρανική κυβέρνηση.

Ο επικεφαλής ερευνητής που αποκάλυψε τη δηλητηρίαση του Ρομάν Αμπράμοβιτς είπε ότι η χημική επίθεση ήταν μια προειδοποίηση να μην προδώσουν το Κρεμλίνο.

Ο Κρίστο Γκροζεβ, επικεφαλής ερευνητής της Ρωσίας για το ερευνητικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Bellingcat, δήλωσε στο Times Radio: «Η δόση δεν ήταν αρκετά υψηλή για να σκοτώσει κανέναν από τους τρεις, ο πιο πιθανός στόχος θα ήταν ο Αμπράμοβιτς. Και είναι κάπως λογικό. «Εννοώ, προσφέρθηκε να παίξει… αυτόν τον ρόλο του έντιμου μεσολαβητή » αναφέρει η εφημερίδα Daily Mail.

Μια πηγή κοντά στον Βολοντιμιρ Ζελενσκι δήλωσε στους Financial Times: «Οι άνθρωποι τυφλώθηκαν την επόμενη μέρα. Δεν προσδιορίσαμε την ουσία. Δεν έχω ιδέα ποιος κρύβεται από πίσω, αλλά φαίνεται ότι ο Ρομάν ήταν ο κύριος στόχος».

Το Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης (FCDO) δήλωσε ότι η απόπειρα δηλητηρίασης κατά τις ειρηνευτικές συνομιλίες στο Κίεβο στις 3 Μαρτίου ήταν «πολύ ανησυχητική».

Ανέφερε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα «συνεχίσει να βοηθά» επιβάλλοντας σκληρές κυρώσεις στο καθεστώς του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν καθώς και παρέχοντας αμυντική και ανθρωπιστική υποστήριξη για να ενισχύσει την Ουκρανία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος