Πρόεδρος Τσεχίας: ΟΙ ΗΠΑ «φουσκώνουν» την κατάσταση στην Ουκρανία, όπως στο Ιράκ

Ο Πρόεδρος της Τσεχικής Δημοκρατίας Μίλος Ζέμαν δήλωσε ότι οι αβάσιμοι ισχυρισμοί των Αμερικανών σχετικά με την υποτιθέμενη προετοιμασία της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία συμβάλλουν στην κλιμάκωση της κατάστασης γύρω από τη χώρα αυτή. Υπάρχει και το παράδειγμα του Ιράκ, υπενθυμίζει. Ο Ζέμαν υπενθύμισε επίσης ότι πριν από περισσότερο από μια εβδομάδα, η αμερικανική ηγεσία εξέδωσε δήλωση ότι η επίθεση θα συμβεί τις επόμενες ημέρες, αλλά ότι τίποτα δεν συνέβη.

Αποδείχθηκε ότι ήταν μια μπλόφα που μπορεί να συγκριθεί με τους ισχυρισμούς της CIA για την υποτιθέμενη παρουσία χημικών όπλων στο Ιράκ, η οποία πριν από 20 χρόνια ήταν μια δικαιολογία για να επιτεθεί σε αυτή τη χώρα της Μέσης Ανατολής, σημείωσε ο Zeman, αναφέρει η πύλη Sputnik. «Οι Ρώσοι δεν είναι τρελοί. Μια επίθεση στην Ουκρανία θα σήμαινε πολύ μεγαλύτερες απώλειες για τους Ρώσους με τη μορφή διαφόρων κυρώσεων. Προς το παρόν, θεωρώ τις σχέσεις Ρωσίας-Ουκρανίας λεκτικό πόλεμο και από τις δύο πλευρές. «Θα ήθελα η κατάσταση να παραμείνει ίδια, γιατί οι ανθρώπινες ζωές είναι οι μεγαλύτερες αξίες στην πολιτική», δήλωσε ο πρόεδρος.

Είπε ότι ήταν αντίθετος στην αποστολή δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. «Η Ουκρανία δεν είναι μέρος του ΝΑΤΟ, επομένως θεωρώ ότι δεν είναι σκόπιμο να στείλουμε στρατεύματα σε αυτή τη χώρα. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να στείλουμε στρατιωτικές μονάδες στην Ουκρανία», είπε ο Ζέμαν σε συνέντευξή του στο CNN Prime News, προσθέτοντας ότι η εξέταση μιας τέτοιας επιλογής για την Πράγα θα ήταν δυνατή μόνο εάν σταλεί στρατιωτικό σώμα στη χώρα. της Συμμαχίας.

Όπως λέει, το ΝΑΤΟ ουσιαστικά δεν δέχεται ως μέλη του χώρες στις οποίες γίνεται εμφύλιος πόλεμος. «Και υπάρχει αναμφίβολα ένας εμφύλιος πόλεμος στην Ουκρανία. Ας είναι τώρα σαν τη λεγόμενη παγωμένη σύγκρουση. Έχει παγώσει από τις συμφωνίες του Μινσκ – λίγο πολύ δεν βρίσκονται σε πόλεμο στην Ουκρανία. «Στα ανατολικά της χώρας, στη λεγόμενη ρωσόφωνη περιοχή, υπάρχει μια διαφορετική πολιτική δομή από ό,τι στην υπόλοιπη Ουκρανία», εξήγησε ο Ζέμαν.

Το Κίεβο έχει λάβει 650 τόνους πυρομαχικών από την Αμερική από τον Ιανουάριο. Από την πλευρά του, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Αλεξέι Ρέζνικοφ δήλωσε ότι η Ουκρανία έλαβε την όγδοη παρτίδα στρατιωτικής βοήθειας από τις Ηνωμένες Πολιτείες. «Το όγδοο φορτίο έφτασε στο Κίεβο! Το βάρος του σημερινού φορτίου πυρομαχικών για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι 86 τόνοι. Οι εταίροι μας από τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν παραδώσει περισσότερους από 650 τόνους αμυντικών πυρομαχικών στην Ουκρανία από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους. «Θα ακολουθήσει η συνέχεια», είπε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας.

Η Τσεχική Δημοκρατία δεν σχεδιάζει να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία

Μετάφραση – επιμέλεια: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Πηγή: Εφημερίδα ΠΟΛΙΤΙΚΑ 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος