Πρίγκιπας Χάρι: «Πιθανότητες να κερδίσει» τη δίκη κατά των ταμπλόιντ με έστω και ένα τεκμήριο

Ο πρίγκιπας Χάρι στο Ανώτατο Δικαστήριο για ισχυρισμούς που τον είχαν στοχοποιήσει ταμπλόιντ

Ο πρίγκιπας Χάρι καταθέτει στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου για δεύτερη μέρα αναφορικά με τους ισχυρισμούς του ότι τα βρετανικά ταμπλόιντ τον παρακολουθούσαν με παράνομους τρόπους.

Ο Δούκας του Σάσεξ, έγινε την Τρίτη (6 Ιουνίου) το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που έδωσε κατάθεση στο δικαστήριο εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα.

Μεταξύ άλλων, ο δευτερότοκος γιος του Βασιλιά Καρόλου ισχυρίστηκε ότι ο Τύπος είχε καταστρέψει τις σχέσεις του ενώ πιστεύει ότι τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης και η κυβέρνηση τους έχουν φτάσει στον «πάτο».

Tην Τρίτη ο Χάρι αντιμετώπισε σχεδόν πέντε ώρες αντεξέτασης από τον Άντριου Γκριν, δικηγόρο της Mirror Group Newspapers (MGN), που εκδίδει τις Daily Mirror, Sunday Mirror και Sunday People, την οποία ο ίδιος και άλλοι 100 μήνυσαν με καταγγελίες για εκτεταμένη παράνομη συλλογή πληροφοριών μεταξύ 1991 και 2011. Η MGN αμφισβητεί τους ισχυρισμούς και αρνείται ότι υψηλόβαθμα στελέχη γνώριζαν για αδικήματα.

Σε μια γραπτή κατάθεση 50 σελίδων, είπε ότι ο Τύπος είχε αίμα στα χέρια του, κατέστρεψε την εφηβεία του, κατέστρεψε τις σχέσεις με φίλους και πρώην συντρόφους του, και έσπειρε παράνοια και δυσπιστία από το 1996 όταν ήταν μαθητής. Επιπλέον, πιστεύει ότι η μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα, έπεσε θύμα τηλεφωνικής παρακολούθησης το 1997 πριν από το θάνατο της.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης του ήρθαν στην επιφάνεια το περιεχόμενο από τα απομνημονεύματα του (Spare), συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών για τη σεξουαλική του ζωή, τη χρήση ναρκωτικών και τις προηγούμενες σχέσεις του, κάτι που ενδέχεται να λειτουργήσει εναντίον του, συγκεκριμένα στην διαδικασία βίζας του για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η δίκη παρακολουθείται με ενδιαφέρον όχι μόνο εντός της χώρας αλλά και παγκοσμίως ως παραδειγματική καθώς το εάν κερδίσει ο ενάγων πρίγκιπας Χάρι θα αποτελέσει δεδικασμένο.

Αναλυτές λένε ότι ο Χάρι αρκεί να έχει αποδείξεις για μία από τις περιπτώσεις παρακολούθησης για τις οποίες κατηγορεί την MGN και τότε έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει τη δίκη.

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος