Πρίγκιπας Χάρι – Μέγκαν Μάρκλ: Απόκλιση απόψεων μεταξύ αμερικανικών και βρετανικών ΜΜΕ για την καταδίωξη από παπαράτσι (video)

Αναπάντητα ερωτήματα αιωρούνται μετά την καταγγελία του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μάρκλ για «ανελέητη και σχεδόν καταστροφική δίωρη καταδίωξη» από παπαράτσι στους δρόμους της Νέας Υόρκης, καθώς οι δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων αλλά και των αρχών παραπέμπουν σε ένα λιγότερο σοβαρό περιστατικό.

«Μας είπε ότι το κυνηγητό θα μπορούσε ν’ αποβεί μοιραίο. Μεταφέρω τα λόγια του: Δεν έχω δει ποτέ, ούτε έχω βιώσει  κάτι παρόμοιο. Ήταν μια χαοτική κατάσταση. Υπήρχαν γύρω μας πάνω από 10 οχήματα, αυτοκίνητα, μηχανάκια και ποδήλατα» ανέφερε δημοσιογράφος του CNN σε σχετικό ρεπορτάζ του δικτύου.

Η αστυνομία κάνει λόγο για μια δύσκολη μετακίνηση προσθέτοντας πάντως ότι δεν υπήρξαν αναφορές για τροχαία ατυχήματα ενώ ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης χαρακτήρισε την καταδίωξη ανεύθυνη εκφράζοντας ωστόσο αμφιβολίες για τη διάρκειά και την έντασή της σε δρόμους με τόσο πυκνή κυκλοφορία.

«Μου φαίνεται δύσκολο να πιστέψω ότι ήταν μια δίωρη καταδίωξη υψηλής ταχύτητας. Αλλά ακόμη κι αν ήταν 10 λεπτά, ένα κυνήγι 10 λεπτών είναι εξαιρετικά επικίνδυνο στη Νέα Υόρκη» ανέφερε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς.

Ο οδηγός του ταξί στο οποίο κατέφυγαν αργότερα οι Σάσεξ δηλώνει ότι δεν ένιωσε να κινδυνεύει – τουλάχιστον στο δικό του κομμάτι της διαδρομής.

Οι συγκρίσεις με την καταδίωξη της πριγκίπισσας Νταϊάνας από τους παπαράτσι στους δρόμους του Παρισιού που κατέληξε στον τραγικό θανατό της τον Αύγουστο του 1997 είναι αναπόφευκτες, ιδίως αφού ο Χάρι επικαλείται σε κάθε ευκαιρία το δυστύχημα αυτό για να δικαιολογήσει την απομάκρυνσή του από τη βασιλική οικογένεια.

Κι ενώ βρετανικά και αμερικανικά μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να θέτουν ερωτήματα, το πρακτορείο των φωτορεπόρτερ που είχαν σταλεί να καλύψουν τη βράβευση καταγγέλλει ότι εκείνοι που οδηγούσαν επικίνδυνα ήταν οι υπεύθυνοι ασφαλείας των Σάσεξ.

Το θέμα συνεχίζει να τραβά την προσοχή αμερικανικών και βρετανικών ΜΜΕ, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ο τρόπος κάλυψης του συμβάντος, αφού τα ανωτέρω κινούνται σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος. Το ενδιαφέρον, κατά βάση αφορά στο εύρος της κάλυψης.

Πηγή: ΕΡΤ | Επιμέλεια βίντεο: Λήδα Παπαδοπούλου | Σχολιασμός: Κλειώ Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος