Πρίγκιπας Χάρι: Αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Ουκρανία «για να στηρίξει» τους τραυματίες στρατιωτικούς 

 Ο πρίγκιπας Χάρι της Βρετανίας έφτασε στην Ουκρανία την Παρασκευή για μια αιφνιδιαστική επίσκεψη σε ένδειξη συμπαράστασης σε τραυματίες στρατιωτικούς., που συγκαταλέγονται στους 130.000 που υπέστησαν μόνιμες αναπηρίες, λόγω του πολέμου.

Ο πρίγκιπας είπε ότι αρχικά τον προσκάλεσε στο Κίεβο η Όλγα Ρούντνιεβα, η ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος του Κέντρου Τραύματος Superhumans στο Λβιβ της Ουκρανίας, το οποίο περιθάλπει τραυματίες με ακρωτηριασμένα μέλη. Επισκέφθηκε το κέντρο τον Απρίλιο, αλλά «τη συνάντησε τυχαία» πριν από μερικούς μήνες στις ΗΠΑ.

«Δεν μπορούμε να σταματήσουμε τον πόλεμο, αλλά μπορούμε να βοηθήσουμε τη διαδικασία αποκατάστασης», δήλωσε ο Δούκας του Σάσεξ.

Η Ναταλία Καλμίκοβα, υπουργός Υποθέσεων Βετεράνων της Ουκρανίας, δήλωσε ότι ο αθλητισμός έχει γίνει «βασική λειτουργία στην υγειονομική περίθαλψη των βετεράνων» και ότι χάρη στο Ίδρυμα Invictus Games περισσότεροι από 22.000 βετεράνοι σε όλη την Ουκρανία είχαν πρόσβαση σε προνόμια όπως συνδρομές σε γυμναστήρια και πισίνα.

Πηγή: Associated Press

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος