Πράσινο φως από την ΕΕ για την υποβάθμιση του επιπέδου προστασίας του λύκου

Οι ευρωβουλευτές αναμένεται να δώσουν σήμερα Πέμπτη το πράσινο φως για την υποβάθμιση της προστασίας των λύκων στην ΕΕ από “αυστηρά προστατευόμενο” σε “προστατευόμενο”, σύμφωνα με μια εμβληματική αλλαγή στους κανόνες προστασίας στα τέλη του περασμένου έτους.

Τα μέλη της Σύμβασης της Βέρνης, που έχει αναλάβει την προστασία της άγριας ζωής στην Ευρώπη καθώς και σε ορισμένες αφρικανικές χώρες, συμφώνησαν τον Δεκέμβριο να μειώσουν το καθεστώς προστασίας του λύκου.

Η υποβάθμιση τέθηκε σε ισχύ τον Μάρτιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχώρησε αμέσως στην αναθεώρηση της σχετικής νομοθεσίας της ΕΕ ώστε να αντικατοπτρίζει την αλλαγή, η οποία επιτρέπει την επανάληψη του κυνηγιού υπό αυστηρά κριτήρια.

Εκτός αν υπάρξει ανατροπή της τελευταίας στιγμής, οι νομοθέτες της ΕΕ θα δώσουν σήμερα την έγκρισή τους στην αλλαγή των κανόνων, η οποία υποστηρίζεται από τις συντηρητικές, κεντρώες και σοσιαλιστικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Διαβάστε περισσότερα στο A European Perspective.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος