Πρ. Ελληνικής Κοινότητας Μπουένος Άιρες: Όλος ο κόσμος ήταν στο δρόμο – Πώς πανηγύρισαν οι Ομογενείς (video)

Array

«Μεθυσμένοι» από χαρά για την κατάκτηση του Μουντιάλ είναι από χθες βράδυ οι Αργεντινοί, οι οποίοι συνεχίζουν τους ξέφρενους πανηγυρισμούς μετά την συγκλονιστική εμφάνιση κόντρα στη Γαλλία. Ο Αλέξανδρος Στρατιώτης, πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μπουένος Άιρες μίλησε στην ΕΡΤ για τις μοναδικές στιγμές που έζησαν χθες και εξακολουθούν να ζουν οι φίλαθλοι που είδαν το βαρυτιμο τρόπαιο να επιστρέφει μετά από 36 χρόνια στη χώρα του Μαραντόνα και του Μέσι.

Με κλεισμένη φωνή από τους ολονύχτιους πανηγυρισμούς ο κ. Στρατιώτης δήλωσε ότι σχεδόν δύο εκατομμύρια κάτοικοι στο Μπουένος Άιρες είχαν βγει στους δρόμους μετά τον συγκλονιστικότερο τελικό που έχουμε δει ποτέ σε Παγκόσμιο Κύπελλο (κανονική διάρκεια 2-2-, παράταση 3-3).

«Πήγαμε στο δρόμο. Όλος ο κόσμος ήταν στο δρόμο. Παιδιά μικρά, μέχρι και παππούδες ήταν στον δρόμο» ανέφερε στην ΕΡΤ ο κ. Στρατιώτης ο οποίος ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής εκδήλωσης φωτογραφίες από τον κόσμο μετά τη νίκη στα πέναλτι.

«Για 36 χρόνια χρόνια δεν είχαμε μια γιορτή σαν αυτή» δήλωσε ο κ. Στρατιώτης για τους πανηγυρισμούς του κόσμου για την κατάκτηση του τροπαίου στο μουντιάλ του Κατάρ.

Μετά από 36 χρόνια η Αργεντινή στέφθηκε Πρωταθλήτρια Κόσμου κατακτώντας το Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ, καθώς επικράτησε της Γαλλίας στον μεγάλο τελικό που κρίθηκε στα πέναλτι με τον Λιονέλ Μέσι να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του τουρνουά.

Πηγή: ΕΡΤ | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος