Πούτιν: Τεράστια τραγωδία η επίθεση στο Πανεπιστήμιο του Περμ – Έξι νεκροί και 32 τραυματίες

Μακελειό σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Πανεπιστήμιο της πόλης Περμ στη Σιβηρία, με έξι νεκρούς και τουλάχιστον 32 τραυματίες, όταν 18χρονος φοιτητής άνοιξε πυρ εναντίον συμφοιτητών του.
Ο ένοπλος εισέβαλε στο πανεπιστήμιο και άρχισε να πυροβολεί, προκλήθηκε πανικός, με αποτέλεσμα αρκετοί φοιτητές να πηδούν από τα παράθυρα για να σωθούν, ενώ άλλοι κλειδώθηκαν στις αίθουσές τους. Αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, ο οποίος νοσηλεύεται τραυματισμένος στο νοσοκομείο. Οι πρώτες εικόνες από τον 18χρονο τον δείχνουν με μαύρα στρατιωτικά ρούχα και κράνος, με το όπλο στο χέρι. Οι αρχές δεν έχουν προβεί σε ανακοινώσεις για τα κίνητρα του δράστη, όμως φαίνεται ότι δεν ήταν θρησκευτικά ή πολιτικά. Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό βίας σε σχολείο στη Ρωσία μέσα σε έναν χρόνο.

Τέσσερα από τα έξι θύματα των πυροβολισμών στο πανεπιστήμιο του Περμ ταυτοποιήθηκαν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TAS, επικαλούμενο ως πηγή τις ιατρικές υπηρεσίες του Περμ.

«Προς το παρόν, τα τέσσερα από τα έξι θύματα του πυροβολισμού έχουν ταυτοποιηθεί. Τα θύματα ήταν τρεις γυναίκες ηλικίας 66, 26 και 20 ετών, καθώς και ένας νεαρός άνδρας 20 ετών», ανέφερε η πηγή. Μεταξύ των νεκρών ήταν μια 39χρονη γιατρός-ενδοσκόπος, η Μαργαρίτα Ένγκαους, η οποία εργαζόταν στο Νοσοκομείο Νο 7 της πόλης του Περμ.

Πούτιν: Τεράστια τραγωδία για όλη τη Ρωσία

Στην τραγωδία στο Περμ αναφέρθηκε ο Ρώσος πρόεδρος. «Αντιλαμβάνομαι πως τα οποιαδήποτε συλλυπητήρια δεν μπορούν να πνίξουν την πίκρα της απώλειας. Μια απώλεια που αποτελεί μια τεράστια καταστροφή για ολόκληρη τη χώρα» σημείωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε πως οι αρχές θα λάβουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να βοηθήσουν τις οικογένειες των νεκρών και των τραυματιών. Παράλληλα, υποσχέθηκε πως οι αστυνομικοί θα κάνουν τα πάντα για να ερευνήσουν ένα τρομερό έγκλημα στο Περμ και να κατανοήσουν τους λόγους για τιυς οποίους συνέβη.

Πηγή: ΕΡΤ / Ανταπόκριση από τη Μόσχα: Αχιλλέας Πατσούκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος