Πούτιν: Με δυο τρόπους μπορούμε να παρακολουθούμε την αμερικανική ναυαρχίδα

«Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο που εισήλθε στη Μαύρη Θάλασσα μπορεί να φανεί καθαρά με κιάλια ή μέσω σκοπευτηρίου» (των αμυντικών δυνατότητων της Ρωσίας), δήλωσε τη Δευτέρα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ανοίγοντας μια σειρά παραδοσιακών συναντήσεων αμυντικής βιομηχανίας στο Σότσι.

Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε πως η Ρωσία πρέπει να βελτιώσει περαιτέρω το αμυντικό της σύστημα αεροδιαστημικής. «Αυτή η ανάγκη πηγάζει άμεσα από τις προσπάθειες των κορυφαίων χωρών να αναπτύξουν προηγμένα όπλα επίθεσης με χαρακτηριστικά υψηλής ταχύτητας», τόνισε ο Ρώσος ηγέτης.

«Αυτό απαιτείται επίσης από τη γενική πολιτική κατάσταση, ιδιαίτερα από την αυξανόμενη ένταση των πτήσεων αεροσκαφών του ΝΑΤΟ κοντά στη Ρωσία, την εμφάνιση των κατευθυνόμενων πυραύλων της συμμαχίας στη Βαλτική και τη Μαύρη Θάλασσα», επεσήμανε ο Βλ. Πούτιν.

Ο 6ος στόλος των ΗΠΑ ανακοίνωσε – μέσω Twitter – τη Δευτέρα ότι η ναυαρχίδα του, πλοίο διοίκησης Mount Whitney, κατευθύνεται προς τη Μαύρη Θάλασσα για κοινές επιχειρήσεις με τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Στις 30 Οκτωβρίου, το αμερικανικό αντιτορπιλικό Porter εισήλθε στη Μαύρη Θάλασσα για κοινές επιχειρήσεις με τις δυνάμεις της συμμαχίας.

Ανταπόκριση από τη Μόσχα: Αχιλλέας Πατσούκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος