Πούτιν: Ο κίνδυνος πυρηνικού πολέμου αυξάνεται – Αμυντικό αποτρεπτικό μέσο το ρωσικό πυρηνικό οπλοστάσιο

Array

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Τετάρτη ότι η Ρωσία θα αγωνιστεί για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα.

Ο Πούτιν επίσης παραπονέθηκε ότι η Δύση αντιμετωπίζει τη Ρωσία ως χώρα δεύτερης κατηγορίας χωρίς δικαίωμα ύπαρξης.

«Να με τι έχουμε να κάνουμε», συνέχισε. «Μόνο μια απάντηση μπορεί να υπάρξει από την πλευρά μας – ένας συνεχής αγώνας για τα εθνικά συμφέροντά μας. Αυτό ακριβώς θα κάνουμε. Και να μην υπολογίζει κανείς σε οτιδήποτε άλλο».

«Ναι, θα το κάνουμε με διάφορους τρόπους και μέσα. Ασφαλώς, πρώτα απ’ όλα θα επικεντρωθούμε σε ειρηνικά μέσα αλλά αν δεν απομείνει τίποτα άλλο θα αμυνθούμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε», συνέχισε.

Δήλωσε ότι ο κίνδυνος ενός πυρηνικού πολέμου αυξάνεται, αλλά επέμεινε ότι η Ρωσία δεν έχει «τρελαθεί» και ότι βλέπει το δικό της πυρηνικό οπλοστάσιο ως καθαρά αμυντικό αποτρεπτικό μέσο. Aκόμα ανέφερε ότι δεν έχουν αναπτύξει ακόμα τακτικά πυρηνικά όπλα σε άλλες χώρες, σε αντίθεση με τις  ΗΠΑ.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει ανάγκη να πραγματοποιηθεί πρόσθετη επιστράτευση Ρώσων εφέδρων για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν έκανε τις δηλώσεις μέσω βιντεοσύνδεσης στην ετήσια σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία μεταδιδόταν από την τηλεόραση.

Πηγή: Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος