Πούτιν: Η Ρωσία μπροστά από πολλούς στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης

Array

Η Ρωσία πρέπει να αυξήσει τις προσπάθειές της στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, αν και είναι ακόμα ένα βήμα μπροστά από κάποιες άλλες χώρες, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στο συνέδριο «Ταξίδι στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης».

«Σε ορισμένες κατευθύνσεις σε αυτόν τον τομέα, είμαστε ένα βήμα μπροστά από κάποιες άλλες χώρες. Και πρέπει απαραίτητα να αυξήσουμε τις προσπάθειές μας σε αυτόν τον τομέα», επεσήμανε ο Πούτιν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα επιτεύγματα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τη μελλοντική θέση της Ρωσίας στον κόσμο.

«Η σημασία των ανακαλύψεων στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης είναι τεράστια. Ο ανταγωνισμός μεταξύ των χωρών είναι πολύ σκληρός. Η θέση της Ρωσίας στον κόσμο, η κυριαρχία, η ασφάλεια και ο πλούτος της χώρας μας εξαρτώνται από τα αποτελέσματα που επιτυγχάνουμε», είπε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε ότι το καθήκον την επόμενη δεκαετία είναι να επιτραπεί η εισαγωγή της τεχνητής νοημοσύνης σε μαζική χρήση, ώστε να καλύπτει όλους τους τομείς της οικονομίας, την κοινωνική σφαίρα και το σύστημα κρατικής διοίκησης.

Πρόσθεσε ότι σήμερα η Ρωσία έχει επιστημονικά επιτεύγματα, μοναδικούς ερευνητές σε αυτόν τον τομέα που «δημιουργούν πρωτοποριακές τεχνολογίες της νέας εποχής».

«Σύμφωνα με τη γνώμη διεθνών ειδικών, η Ρωσία είναι ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στον τομέα της ψηφιοποίησης των κυβερνητικών υπηρεσιών, είναι μεταξύ των δέκα κορυφαίων στον κόσμο», είπε ο Πούτιν, υπενθυμίζοντας ότι η Βραζιλία, η Σαουδική Αραβία και η Νότια Κορέα είναι ανάμεσα στις διακόσιες κορυφαίες χώρες.

Μετάφραση – επιμέλεια: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος