Πούτιν: Δεν υπάρχει βιασύνη για αναγνώριση των Ταλιμπάν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε την άποψη πως, ενώ είναι απαραίτητη η αλληλεπίδραση με τους Ταλιμπάν, ωστόσο δεν πρέπει να βιαστεί κανείς να τους αναγνωρίσει.

“Δεν πρέπει να υπάρχει βιασύνη για την επίσημη αναγνώριση των Ταλιμπάν. Γνωρίζουμε ότι πρέπει να συνεργαστούμε, αλλά δεν υπάρχει χώρος για βιασύνη“, υποστήριξε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στη σύνοδο κορυφής της ΚΑΚ την Παρασκευή.  Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι η προσωρινή κυβέρνηση των Ταλιμπάν δυστυχώς απέτυχε να αντικατοπτρίσει ολόκληρη την ποικιλομορφία της αφγανικής κοινωνίας.

“Ταυτόχρονα, έχει ανακοινώσει την πρόθεση της για διεξαγωγή γενικών εκλογών, ενώ λαμβάνονται μέτρα για να αποκατασταθεί η λειτουργία των φορέων της δημόσιας διοίκησης σε κανονική κατάσταση”, υποστήριξε ο Βλαντίμιρ Πούτιν. ” Παράλληλα σημείωσε πως “είναι απαραίτητο να υποστηρίξουμε τη διαδικασία ενδοαφγανικής συμφιλίωσης και να προωθήσουμε την ομαλοποίηση στη χώρα. Τέλος κάλεσε όλες τις χώρες της ΚΑΚ(Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών) να συμβάλουμε στην επανέναρξη των δραστηριοτήτων της διευρυμένης τρόικας, Ρωσίας, ΗΠΑ ,Κίνας και Πακιστάν. 

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι η Μόσχα αναμένει την άφιξη μιας μεγάλης αντιπροσωπείας των Ταλιμπάν για διαβουλεύσεις για το Αφγανιστάν την προσεχή εβδομάδα. Ο εκπρόσωπος του Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ επιβεβαίωσε ότι οι προετοιμασίες για επαφές στο Αφγανιστάν βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η συνάντηση της Μόσχας θα πραγματοποιηθεί στις 20 Οκτωβρίου. Αυτή η πλατφόρμα δημιουργήθηκε το 2017 με βάση έναν εξαμερή μηχανισμό διαβουλεύσεων από ειδικούς απεσταλμένους από τη Ρωσία, το Αφγανιστάν, την Ινδία, το Ιράν, την Κίνα και το Πακιστάν.

Ανταπόκριση-Μόσχα: Αχιλλέας Πατσούκας

Πηγή: ΕΡΤ


Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος