Πούτιν: Δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθεί το σενάριο των έγχρωμων επαναστάσεων

Το θάρος του προέδρου του Καζακστάν, Κασίμ-Τζομάρ Τοκάγιεφ, εξήρε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς όπως υποστήριξε στην έκτακτη σύνοδο των χωρών του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας(CSTO), που διεξάγεται μέσω τηλεδιάσκεψης, καθώς μέσω της εδραίωσης της κοινωνίας, κατόρθωσε να απωθήσει τους τρομοκράτες.

Παράλληλα, κατέστησε σαφές πως το ειρηνευτικό σώμα θα παραμείνει στο Καζακστάν για περιορισμένο χρονικό διάστημα και μόλις αυτό εκπληρώσει τα καθήκοντά του, θα αποσυρθεί από τη δημοκρατία.  Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε ακόμη πως η  Ρωσία κατανοεί ότι η απειλή προς το Καζακστάν δεν προκλήθηκε από αυθόρμητες διαδηλώσεις, αλλά από αυτούς που πήραν τα όπλα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Καζακστάν αντιμετώπισε τη διεθνή τρομοκρατία, καθώς σε αυτό χρησιμοποιήθηκαν τεχνολογίες δυναμικής πληροφοριακής υποστήριξης ταραχών γνωστών από το “Μαϊντάν(Ουκρανία)”. Ο Πούτιν δήλωσε ότι συμφωνεί πλήρως με τη άποψη  ότι το Καζακστάν υπέστη επίθεση  κατά τη διάρκεια των ταραχών.

Αναφορικά με την σημερινή κατάσταση, σημείωσε πως η ζωή  στο Καζακστάν επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητα καθώς μια σειρά ζωτικών εγκαταστάσεων έχουν εκκαθαριστεί πλήρως από τους μαχητές. Είναι βέβαιος ότι στο εγγύς μέλλον η κατάσταση σε όλο το Καζακστάν θα σταθεροποιηθεί με κοινές προσπάθειες.

Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητα του πως οι αρχές της χώρας θα κάνουν τα πάντα για να βελτιώσουν την κανονική εργασία των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, καθώς και την οικονομία. Αναφορικά με το ρόλο του CSTO τόνισε πως απέδιεξε πως δεν θα επιτρέψει να πραγματοποιηθούν κατάστασεις στο εσωτερικό του μέσω της υλοποίησης σεναρίων «έγχρωμων επαναστάσεων».

Η κατάσταση στο Καζακστάν, δεν είναι η πρώτη προσπάθεια εξωτερικήςπαρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις του CSTO, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.Ο Πούτιν πρότεινε επίσης να δοθεί εντολή στους γραμματείς των συμβουλίων ασφαλείας των χωρών του CSTO προκειμένου να υποβάλουν προτάσεις για από κοινού για την αντιμετώπιση απόπειρων εξωτερικών παρεμβάσεων.

Οι χώρες του CSTO, πρέπει να είναι έτοιμες να αποκρούσουν οποιεσδήποτε προκλήσεις, ώστε οι τραγωδίες, όπως αυτή του Καζακστάν, να μην αγνοούν κανέναν από εδώ και πέρα. Τέλος ο Ρώσος πρόεδρος ξεκαθάρισε πως  η Ρωσία σκοπεύει να συνεχίσει να δίνει προτεραιότητα στην ενίσχυση των σχέσεων  της με όλες τις χώρες του CSTO.

Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας, Μόσχα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος