Πούτιν: Αποτέλεσμα της κακής πολιτικής της Δύσης τα γεγονότα στην Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι τα τελευταία γεγονότα στην Ουκρανία είναι συνέπεια μιας κακώς σχεδιασμένης δυτικής πολιτικής.

«Όλα όσα συμβαίνουν τώρα, συμπεριλαμβανομένης, προς μεγάλη μας λύπη, της Ουκρανίας, συνδέονται με την κακώς σχεδιασμένη πολιτική της λεγόμενης συλλογικής Δύσης», είπε την Τρίτη ο Ρώσος ηγέτης σε μια συνάντηση για την κατάσταση στον πετρελαϊκό τομέα.

Ο Πούτιν σημείωσε ότι για δεκαετίες, αυτές οι χώρες είχαν αγνοήσει τις απολύτως θεμιτές ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλειά της και ενθάρρυναν εθνικιστικά, νεοφασιστικά στοιχεία στην ηγεσία του Κιέβου με κάθε δυνατό τρόπο», αναφέρει Tanjug.

Δήλωσε επίσης ότι οι δυτικές χώρες αντιμετώπισαν τα προβλήματα στη νοτιοανατολική Ουκρανία με περιφρόνηση και ουσιαστικά συνέβαλαν στη συνέχιση των εχθροπραξιών που ξεκίνησε το καθεστώς του Κιέβου πριν από οκτώ χρόνια.

Ο Πούτιν είπε επίσης ότι είναι αδύνατο για ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες να απορρίψουν γρήγορα το ρωσικό πετρέλαιο, όπως προτείνει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Σήμερα βλέπουμε ότι για απολύτως πολιτικούς λόγους, λόγω των δικών τους φιλοδοξιών και υπό την πίεση του Αμερικανού προέδρου, οι ευρωπαϊκές χώρες επιβάλλουν νέες κυρώσεις στις αγορές πετρελαίου και φυσικού αερίου. Όλα αυτά οδηγούν σε αύξηση του πληθωρισμού και αντί να παραδέχονται τα λάθη τους ψάχνουν για ένοχους», είπε ο Πούτιν.

Μιλώντας σε βιντεοσύσκεψη με εγχώριους διευθυντές πετρελαίου και κυβερνητικούς αξιωματούχους, ο Πούτιν εκτίμησε ότι οι δυτικές κυρώσεις και ένα πιθανό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο έχουν οδηγήσει σε αύξηση των παγκόσμιων τιμών του πετρελαίου.

Εγκαταλείποντας τη ρωσική ενέργεια, η Ευρώπη κινδυνεύει να πληρώσει τις υψηλότερες τιμές ενέργειας στον κόσμο μακροπρόθεσμα, ενώ η ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας της θα υπονομευόταν, εκτίμησε ο Ρώσος πρόεδρος.

Τόνισε επίσης ότι οι δυτικές κυρώσεις έχουν ενισχύσει τον πληθωρισμό σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Επιμέλεια – Μετάφραση: Λιλιάνα Κούλιτς

Πηγή: Kurir.rs

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος