Πούτιν: Άνθρωποι εγκαταλείφθηκαν στο Αφγανιστάν ενώ είχαν εργαστεί συλλογικά για τη Δύση

Από το Οικονομικό Φόρουμ της Άπω Ανατολής ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αναφέρθηκε εκ νέου στο ζήτημα του Αφγανιστάν. «Αυτά δεν είναι λόγια μου. Αυτά είναι τα λόγια των ίδιων των Αμερικανών αναλυτών. Και ποιο είναι το αποτέλεσμα; Άνθρωποι οι οποίοι οδηγήθηκαν σε σημείο μηδέν, εγκαταλείφθηκαν στο Αφγανιστάν, ενώ είχαν εργαστεί συλλογικά για τη Δύση, για τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους. Αυτό είναι μια ανθρωπιστική καταστροφή» σημείωσε ο Βλ. Πούτιν.

Μάλιστα, εξέφρασε την ελπίδα πως η Ουάσινγκτον θα σταματήσει να ενεργεί με πυξίδα τις προηγούμενες θέσεις της, προσπαθώντας να «εκπολιτίσει» άλλους λαούς.

Για την επόμενη μέρα στο Αφγανιστάν, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε πως για την μετάβαση στη δημοκρατία πρέπει οι πολίτες του Αφγανιστάν να την διεκδικήσουν από μόνοι τους και όχι να τους επιβληθεί με βίαια μέσα. Όσο αφορά στο ρόλο των Ταλιμπάν, υποστήριξε «πως όταν πρόκειται για την αναγνώριση της κυβέρνησης των Ταλιμπάν, θα πρέπει να προχωρήσουμε με γνώμονα αυτό που κρύβεται πίσω από τις δηλώσεις τους», ενώ κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να λύσει το αφγανικό πρόβλημα με κοινές προσπάθειες.

Ανταπόκριση από τη Μόσχα: Αχιλλέας Πατσούκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος