Πουέρτο Ρίκο: Τουλάχιστον 8 νεκροί από τον τυφώνα Φιόνα

Array

Ο τυφώνας Φιόνα έχει ενισχυθεί σε μια ισχυρή καταιγίδα κατηγορίας 4 και κατευθύνεται προς τις Βερμούδες αφού στοίχισε οκτώ ζωές καθώς διέσχισε τη Δομινικανή Δημοκρατία και το Πουέρτο Ρίκο.

Τουλάχιστον οκτώ θάνατοι που προκλήθηκαν από τη Φιόνα διερευνώνται, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου ενός άρρωστου παιδιού τεσσάρων μηνών του οποίου η μητέρα δυσκολεύτηκε να πάει στο νοσοκομείο λόγω αποκλεισμένων δρόμων, δήλωσε η Δρ Μαρία Κόντε Μίλερ, διευθύντρια του Ινστιτούτου Νομικών Επιστημών.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης των ΗΠΑ έχει αποδώσει μέχρι στιγμής τέσσερις θανάτους στην καταιγίδα στο Πουέρτο Ρίκο. Επίσης ένα πέμπτο άτομο σκοτώθηκε στη Γουαδελούπη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όταν το πλημμυρισμένο ποτάμι παρέσυρε το σπίτι του.

Στο Πουέρτο Ρίκο, όπου το 40% των 3,3 εκατομμυρίων κατοίκων του νησιού εξακολουθούν να είναι χωρίς νερό και τα τρία τέταρτα χωρίς ρεύμα, οι αρχές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το μέγεθος της καταστροφής και να ξεκινήσουν την ανοικοδόμηση, αναφέρει το Reuters.

Στο Πουέρτο Ρίκο την Κυριακή, η καταιγίδα Φιόνα προκάλεσε καταστροφικές πλημμύρες και κατολισθήσεις στο νησί, τις επόμενες δύο μέρες έφτασε στη Δομινικανή Δημοκρατία και την Παρασκευή ενδέχεται να φτάσει στην ανατολική ακτή του Καναδά.

Πηγή: Euronews Albania

Μετάφραση: Σταυρούλα Ευαγγέλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος