ΠΟΥ: Η διαχείριση του πολυσυστημικού φλεγμονώδους συνδρόμου για παιδιά με κορονοϊό

Το πολυσυστημικό φλεγμονώδες σύνδρομο είναι, μια σπάνια, αλλά σοβαρή κατάσταση, όπου τα παιδιά με COVID-19 αναπτύσσουν φλεγμονή που επηρεάζει διαφορετικά όργανα του σώματος. Τα παιδιά με αυτή την πάθηση χρειάζονται εξειδικευμένη φροντίδα και μπορεί να χρειαστεί να εισαχθούν στην εντατική. Αν και το σύνδρομο είναι μια σοβαρή κατάσταση, με τη σωστή ιατρική φροντίδα, τα παιδιά με αυτήν την πάθηση αναρρώνουν.

Οι ενημερωμένες οδηγίες του ΠΟΥ συνιστούν τη χρήση κορτικοστεροειδών σε νοσηλευόμενα παιδιά ηλικίας 0-18 ετών με αυτήν την πάθηση, εκτός από υποστηρικτική θεραπεία και φροντίδα. Αυτή η σύσταση έρχεται μετά τη διαθεσιμότητα τριών μελετών παρατήρησης, που συγκεντρώνουν δεδομένα από 885 ασθενείς συνολικά.

Ο ΠΟΥ περιέγραψε για πρώτη φορά αυτήν την κατάσταση τον Μάιο του 2020 και παρείχε έναν προκαταρκτικό κλινικό ορισμό. Συνολικά, τα παιδιά παραμένουν σε χαμηλό κίνδυνο εμφάνισης σοβαρού ή κρίσιμου COVID-19, αλλά παρόμοια με τους ενήλικες, ορισμένες υποκείμενες παθήσεις κάνουν τα παιδιά πιο ευάλωτα σε σοβαρές ασθένειες. Οι πιο συχνά αναφερόμενες από αυτές τις καταστάσεις είναι η παχυσαρκία, η χρόνια πνευμονοπάθεια (συμπεριλαμβανομένου του άσθματος), οι καρδιαγγειακές παθήσεις και η ανοσοκαταστολή.

Ανταπόκριση Κώστας Δαβάνης, Στρασβούργο 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος