ΠΟΥ: Προειδοποιεί για νέα υγειονομική τραγωδία στη Λωρίδα της Γάζας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει προειδοποιήσει ότι περίπου 9.000 ασθενείς χρειάζονται επειγόντως περίθαλψη εκτός της Λωρίδας της Γάζας, καθώς περισσότερα από 30 νοσοκομεία έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, με το ιατρικό προσωπικό και τους ασθενείς στα υπόλοιπα νοσοκομεία να διαμαρτύρονται για έλλειψη ιατρικού υλικού που είναι απαραίτητο για την παροχή φροντίδας.

400 ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια συνωστίζονται στο τμήμα αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο Abu Youssef Al-Najjar στη Ράφα, νότια της Λωρίδας της Γάζας. Οι περισσότεροι από αυτούς υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση δύο φορές την εβδομάδα  λόγω των αδύναμων δυνατοτήτων τους υπό το φως του πολέμου. Χρειάζονται επειγόντως υγειονομική περίθαλψη εκτός της Λωρίδας της Γάζας.

Η μητέρα της νεαρής Yara, η οποία υπέστη κάταγμα στη λεκάνη και τη σπονδυλική στήλη και περίμενε εδώ και καιρό τη σειρά της για θεραπεία έξω από τη Λωρίδα της Γάζας περιγράφει με μελανά χρώματα την  κατάσταση χάους που επικρατεί.

Το επίπεδο καθαριότητας και υγειονομικής περίθαλψης εδώ έχει φτάσει σε επικίνδυνο στάδιο παρακμής, με τη συσσώρευση ασθενών και τραυματιών στους διαδρόμους του νοσοκομείου και τη διασπορά ιατρικών απορριμμάτων μεταξύ των τμημάτων. Στην περιγραφή της  προσθέτει και την επιδείνωση της ψυχολογικής κατάστασης των τραυματιών πολέμου, που επιβαρύνει περισσότερο την ζοφερή κατάσταση.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος