ΠΟΥ: Η περιοχή της Συρίας που έχει πληγεί από τον σεισμό χρειάζεται περισσότερη βοήθεια

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, δήλωσε ότι το τμήμα της Συρίας που επλήγη από τον σεισμό χρειάζεται περισσότερη βοήθεια.

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, δήλωσε ότι το τμήμα της Συρίας που επλήγη από τον σεισμό χρειάζεται περισσότερη βοήθεια.

Οι διαθέσιμοι οικονομικοί πόροι και τα νέα συνοριακά σημεία δεν επαρκούν για να βοηθήσουν τους πολίτες που επλήγησαν από τον σεισμό στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο Τέντρος πρόσθεσε ότι είναι πολύ ανήσυχος μετά την επίσκεψη σε νοσοκομείο στην περιοχή που ελέγχεται από τους αντάρτες, όπου περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον καταστροφικό σεισμό του περασμένου μήνα, ανέφερε το Reuters.

Μετά από αυτή την καταστροφή, ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ επέτρεψε το άνοιγμα δύο ακόμη περασμάτων με την Τουρκία, ανεβάζοντας το σύνολο σε τρία, για να επιτραπεί η βοήθεια στην περιοχή που κατείχαν οι αντίπαλοί του.
Επίσης ο επικεφαλής του ΠΟΥ, τόνισε ότι χρειάζονται περισσότερα σημεία διελεύσεις και χρήματα.

Άλλες υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών και διεθνείς οργανώσεις αρωγής έχουν επικρίνει τους σκληροπυρηνικούς αντάρτες επειδή αρνούνται τέτοιες αποστολές.

Πηγή: Euronews Albania

Μετάφραση: Σταυρούλα Ευαγγέλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος