Πώς η αντικατάσταση της Παλαιστίνιας Μπέλα Χαντίντ από ισραηλινό μοντέλο στην καμπάνια του Dior προκάλεσε αντιπαλότητα στα social media

Viral έχει γίνει τα τελευταία εικοσιτετράωρα η είδηση ότι ο Γαλλικός οίκος μόδας Christian Dior αντικατέστησε στη νέα καμπάνια για το χριστουγεννιάτικο άρωμά του την Αμερικανοπαλαιστίνια Μπέλα Χαντίντ με την Ισραηλινή Μέι Τάγκερ, λόγω των φιλοπαλαιστινιακών δηλώσεών της. Γεγονός που προκάλεσε δεκάδες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ των υποστηρικτών του Ισραήλ και των υποστηρικτών της Παλαιστίνης.

Πώς η αντικατάσταση της Παλαιστίνιας Μπέλα Χαντίντ από ισραηλινό μοντέλο στην καμπάνια του Dior προκάλεσε αντιπαλότητα στα social media
 Bella Hadid Instagram

Αποσπάσματα της καμπάνιας για τα αρώματα και τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας του Dior, στην οποία η Tάγκερ εμφανίζεται μαζί με άλλα μοντέλα, κυκλοφόρησαν στους λογαριασμούς της ίδιας στο Instagram. Δεν ήταν σαφές αν η καμπάνια σηματοδοτεί την έναρξη μιας μακροχρόνιας σχέσης μεταξύ του ισραηλινού μοντέλου που έχει φωτογραφηθεί με τη σημαία της χώρας της και του γαλλικού οίκου μόδας. Η είδηση πάντως προκάλεσε πλημμύρα αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους υπέρμαχους του Ισραήλ να επαινούν τον οίκο μόδας Dior, και τους φιλοπαλαιστίνιους που καλούν σε μποϊκοτάζ των προϊόντων της εταιρείας.

Πώς η αντικατάσταση της Παλαιστίνιας Μπέλα Χαντίντ από ισραηλινό μοντέλο στην καμπάνια του Dior προκάλεσε αντιπαλότητα στα social media
O πολυτελής οίκος Dior επέλεξε το ισραηλινό μοντέλο Μέι Τάγκερ για να ηγηθεί της νέας διαφημιστικής καμπάνιας για άρωμα, έναν ρόλο που είχε στο παρελθόν η Αμερικανοπαλαιστίνια Μπέλα Χαντίντ (ΑP)

«Σε τέτοιες στιγμές, το να γυρίζεις μια διαφήμιση με ένα Ισραηλινό μοντέλο, ενώ η χώρα της εξοντώνει τα παιδιά της Γάζας, είναι απλά ένα θλιβερό αστείο», «Ο Dior μόλις μετατράπηκε σε αστείο» και «Ο Dior επέλεξε δολοφόνους προς όφελος της καμπάνιας του και τώρα όλα βρωμάνε αίμα».

Ο όμιλος Yuli Group, ο οποίος εκπροσωπεί την Τάγκερ ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «είμαστε υπερήφανοι για το εκπληκτικό επίτευγμα της Μέι. Εδώ και χρόνια τη συνοδεύουμε στο ταξίδι της για να γίνει ένα από τα πιο επιτυχημένα Ισραηλινά μοντέλα στον κόσμο. Ακριβώς σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που όλοι περνάμε, ζεσταίνει την καρδιά και εμπνέει υπερηφάνεια το ότι υπάρχει μια καταπληκτική Ισραηλινή, όπως αυτή που έχει γίνει το πρόσωπο μιας κορυφαίας μάρκας με παγκόσμια προβολή».

Σύμφωνα με την USA Today, η αντικατάστασή της Χαντίντ δεν οφείλεται λόγω της καταγωγής της ή των δηλώσεών της. Όπως διέρρευσε από ανώνυμες πηγές το συμβόλαιο της Μπέλα Χαντίντ, που συνεργαζόταν με την γαλλική εταιρεία από το 2016, έληξε τον Μάρτιο του 2022 και η αντικατάστασή της δεν σχετίζεται με τον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς ή τις δηλώσεις της υπέρ της χώρας καταγωγής του πατέρα της. Με 61 εκατ. ακόλουθους η Μπέλα Χαντίντ μιλά συχνά υπέρ της Παλαιστίνης και κατακρίνει το Ισραήλ για τη στάση του στη Γάζα ζητώντας την κατάπαυση των πυρών που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες αμάχους.

Τόσο η ίδια όσο και ο οίκος μόδας δεν έχουν τοποθετηθεί στο θέμα που πρώτο δημοσίευσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Yeni Şafak English.

Πηγή: USA Today, Yeni Şafak

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος