Πορτογαλία: Συνελήφθη άνδρας που απειλούσε και εκβίαζε τον πρόεδρο Ρεμπέλο ντε Σόουζα

Array

Η αστυνομία της Πορτογαλίας συνέλαβε σήμερα (24/1) έναν άνδρα που φέρεται ότι εκβίαζε και απείλησε να σκοτώσει τον πρόεδρο Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, στέλνοντάς του ένα δέμα που περιείχε μια σφαίρα και ζητώντας να του καταβληθεί ένα εκατομμύριο ευρώ.

Στην ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει ότι η σύλληψη του υπόπτου είναι το αποτέλεσμα μιας «εκτεταμένης έρευνας» που επέτρεψε να ταυτοποιηθεί ο άνθρωπος που εξαπέλυσε τις απειλές, τον περασμένο Οκτώβριο. Το σπίτι του ερευνήθηκε και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα εκβίασης και παράνομη οπλοκατοχή. Σύμφωνα με τις αρχές, είχε ποινικό μητρώο.

«Το άτομο αυτό προφανώς ήθελε χρήματα. Δεν επρόκειτο για πολιτική απειλή» σχολίασε ο πρόεδρος, εξηγώντας ότι δεν του είχε φανεί ιδιαίτερα σοβαρή η απειλή. «Δεν είδα την επιστολή» αλλά ο συντάκτης της «ζητούσε ένα εκατομμύριο ευρώ, ένα ποσό που, έτσι κι αλλιώς, δεν το έχω», συνέχισε, διευκρινίζοντας ότι ο δράστης είχε επίσης στείλει «έναν τηλεφωνικό αριθμό και έναν τραπεζικό λογαριασμό».

Ο 74χρονος Ρεμπέλο ντε Σόουζα, πρώην καθηγητής νομικής και πολιτικός σχολιαστής, εξελέγη πρόεδρος της Πορτογαλίας το 2016 αλλά συνέχισε να έρχεται σε επαφή με τους συμπατριώτες του χωρίς να δίνει ιδιαίτερη σημασία σε θέματα ασφαλείας και πρωτοκόλλου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος