Πορτογαλία: Οι περιβαλλοντικοί ακτιβιστές μάζεψαν 650.000 αποτσίγαρα στη Λισαβόνα

Οι περιβαλλοντικοί ακτιβιστές μάζεψαν περίπου 650.000 αποτσίγαρα και τα πήγαν σε μια πλατεία στο κέντρο της Λισαβόνας σε μια προσπάθεια να κινητοποιήσουν τον κόσμο για τη ρύπανση που προκαλείται από τα τσιγάρα. 

«Ζητήσαμε από όλους στην Πορτογαλία να συμμετάσχουν σε αυτό το έργο, για να επιστήσουμε την προσοχή στην πλαστική ρύπανση. Υπάρχει πλαστικό κρυμμένο στα αποτσίγαρα και πολλοί άνθρωποι δεν το γνωρίζουν», εξήγησε ο Andreas Noe, ένας 34χρονος Γερμανός που συμμετείχε σε αυτή την πρωτοβουλία. 

«Ένα μικροσκοπικό αποτσίγαρο είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πώς ο καθένας από εμάς μπορεί να αναλάβει δράση, όχι μόνο για τα αποτσίγαρα και τα απορρίμματα, αλλά και για τη θαλάσσια ρύπανση και, τελικά, την κλιματική κρίση» πρόσθεσε. 

Ο Noe εγκαταστάθηκε στην Πορτογαλία πριν από έξι χρόνια και στη συνέχεια εγκατέλειψε την καριέρα του (είναι μοριακός βιολόγος) για να επικεντρωθεί αποκλειστικά στην προστασία του περιβάλλοντος. Πριν από δύο χρόνια κατάφερε να μαζέψει περίπου ένα εκατομμύριο αποτσίγαρα μέσα σε δύο μήνες. 

«Θέλουμε να τερματίσουμε αυτό το πρόβλημα ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να πετάξουν τα αποτσίγαρα στα σκουπίδια, οπουδήποτε εκτός από το έδαφος», τόνισε ο David Figueira, ένας από τους συμμετέχοντες στην κινητοποίηση. 

Πηγή:abcnews.al 

Μετάφραση: Σταυρούλα Ευαγγέλου 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος