Πολύνεκρο τροχαίο με μετανάστες στο Μεξικό – Ανατράπηκε η νταλίκα που τους μετέφερε

Πενήντα τρεις μετανάστες σκοτώθηκαν χθες Πέμπτη (9/12) όταν το φορτηγό που μετέφερε περίπου 100 άτομα στο νοτιοανατολικό Μεξικό ανατράπηκε, ανέφερε η εισαγγελία, αναθεωρώντας προς το χειρότερο τον απολογισμό των θυμάτων. Νωρίτερα είχε ανακοινώσει 49 νεκρούς.

«Μέχρι στιγμής έχουμε 53 νεκρούς και 37 τραυματίες, εκ των οποίων τρεις πολύ σοβαρά, στο δυστύχημα που σημειώθηκε κοντά στην πολιτειακή πρωτεύουσα Τούστλα Γκουτιέρες», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η γενική εισαγγελία, χωρίς να διευκρινίσει τις εθνικότητες των θυμάτων.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας, ο Ρουτίλιο Εσκανδόν, εξέφρασε την «αλληλεγγύη» του προς τα θύματα.

Οι μετανάστες ήταν στοιβαγμένοι μέσα στο φορτηγό ο οδηγός του οποίου έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα το όχημα να ανατραπεί, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έδωσε στον μεξικανικό Τύπο η Πολιτική Προστασία.

«Οι ευθύνες για το δυστύχημα θα αποδοθούν όπως ορίζει ο νόμος», είπε ο κυβερνήτης.

Το δυστύχημα έγινε κοντά στα σύνορα με τη Γουατεμάλα, πύλη εισόδου των μεταναστών που φεύγουν κυρίως από κράτη της κεντρικής Αμερικής (Ονδούρα και Ελ Σαλβαδόρ) και προσπαθούν να φθάσουν στις ΗΠΑ. Η μεταφορά τους με φορτηγά είναι μια από τις πιο συνηθισμένες μεθόδους των διακινητών.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της Πολιτικής Προστασίας στην μεξικανική πολιτεία Τσιάπας, επρόκειτο κυρίως για πολίτες της γειτονικής Γουατεμάλας. Νωρίτερα αναφέρθηκε πως πολλά θύματα ήταν υπήκοοι Ονδούρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC, AP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος