Πολωνός πρωθυπουργός: Ο Πούτιν είναι πιο επικίνδυνος από τον Χίτλερ και τον Στάλιν

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki εκτίμησε την Τετάρτη ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι πιο επικίνδυνος από τον Χίτλερ και τον Στάλιν και ζήτησε να εξαλειφθεί η «τερατώδης ιδεολογία του Ρώσου τυράννου», αναφέρει η Daily Mail.

«Ο Πούτιν δεν είναι ούτε Χίτλερ ούτε Στάλιν. Δυστυχώς είναι πιο επικίνδυνος. Εάν η Ευρώπη δεν τον σταματήσει, ο Πούτιν θα οδηγήσει τις ρωσικές δυνάμεις περαιτέρω στην Ευρώπη. Είναι στο χέρι μας να αποφασίσουμε πού θα σταματήσουμε τη Ρωσία», είπε ο Πολωνός πρωθυπουργός στην Telegraph.

Σύμφωνα με τον Morawiecki , ο Πούτιν έχει ένα οπλοστάσιο όπλων που είναι «πιο θανατηφόρο» από αυτό του Χίτλερ και του Στάλιν και πρόσθεσε ότι χρησιμοποιεί επίσης το Διαδίκτυο για να διαδώσει την προπαγάνδα του.

«Το Διαδίκτυο έχει μολυνθεί με εκατομμύρια ψευδείς ειδήσεις», είπε ο Morawiecki, προσθέτοντας ότι ο κόσμος πρέπει να δει «αποπουτινοποίηση», ανέφερε το Tanjug.

Πρόσθεσε επίσης ότι η ιδεολογία του Πούτιν – «Ρωσικός κόσμος», όπως είπε, ισοδυναμεί με τον κομμουνισμό και τον ναζισμό του 20ού αιώνα.

«Είναι μια ιδεολογία με την οποία η Ρωσία δικαιολογεί φανταστικά δικαιώματα και προνόμια για τη χώρα της», είπε ο Πολωνός πρωθυπουργός.

Σημείωσε ότι αυτή η ιδεολογία αντιπροσωπεύει μια απειλή όχι μόνο για την Ουκρανία, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη, και ότι πρέπει να “ξεριζωθεί πλήρως”.

Ο Morawiecki κατηγόρησε επίσης τη Δύση ότι αγνοεί την αυξανόμενη απειλή που επέτρεψε στον Πούτιν, είπε, να καλλιεργήσει ιδεολογίες παρόμοιες με τον κομμουνισμό και τον ναζισμό του 20ού αιώνα.

Μετάφραση – επιμέλεια: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Πηγή: ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος