Πολωνία: Υποστηρίζει την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων – Λίγα τα F-16 για αποστολή και στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Πολωνίας, Andrzej Duda, δήλωσε ότι η χώρα του έχει πολύ λίγα μαχητικά αεροσκάφη F-16 για να μπορέσει να συζητήσει τη μεταφορά τέτοιων αεροσκαφών στην Ουκρανία, αλλά τόνισε ότι η Βαρσοβία υποστηρίζει την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων. 

«Έχουμε έναν σχετικά μικρό αριθμό αεροσκαφών F-16. Είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε τη διαδικασία εκπαίδευσης Ουκρανών πιλότων – μιλήσαμε σχετικά με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Mariusz Błaszczak. Ωστόσο, ο αριθμός των αεροπλάνων F-16 που διαθέτει δεν μας επιτρέπει να μιλήσουμε σήμερα για τη μεταφορά οποιουδήποτε τμήματός τους στην Ουκρανία» – εξήγησε ο Ντούντα, σύμφωνα με το Polskieradio24.

Παράλληλα, τόνισε ότι η Πολωνία είναι έτοιμη να στείλει σχεδόν όλα τα αεροσκάφη της MiG-29 στην Ουκρανία, εκτός από αυτά που προορίζονται για την προστασία του ΝΑΤΟ.

«Υπάρχει πρόβλημα, γιατί έχουμε μερικά MiG που ήδη λειτουργούν σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ και εκτελούν την αποστολή της εναέριας αστυνόμευσης και επομένως χρησιμεύουν για την προστασία των χωρών του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε ο Πολωνός ηγέτης.

Πηγή: Rador.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος