Πολωνία: Στήριξη του πρωθυπουργού στο κόμμα της Συνομοσποδίας έναντι του Facebook

“Η απόφαση του Facebook να κλείσει το προφίλ της Συνομοσπονδίας πλήττει τις βασικές δημοκρατικές αξίες. Δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει η συναίνεση της πολωνικής κυβέρνησης”, έτσι σχολίασε ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ματέους Μοραβιέτσκι, τη χθεσινή απόφαση των διαχειριστών του κολοσσού των social media να αφαιρέσουν τον λογαριασμό του κόμματος.

“Η ελευθερία του λόγου έχει νόημα μόνο εάν ο καθένας μπορεί να παρουσιάσει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς να καταστρέψει την ελευθερία ενός άλλου ατόμου. Η απόφαση του Facebook να κλείσει το προφίλ της Συνομοσπονδίας πλήττει τις βασικές δημοκρατικές αξίες”, δήλωσε ο πρωθυπουργός στο δικό του προφίλ στο  Facebook.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η ψηφιακή λογοκρισία αποτελεί ισχυρή απειλή για το δημοκρατικό σύστημα. «Οι ιδιοκτήτες των πλατφορμών μέσων κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να καταλάβουν ότι η ελευθερία της συζήτησης σημαίνει ότι υπάρχουν απόψεις με τις οποίες διαφωνούμε», τόνισε.

Ο πληρεξούσιος της κυβέρνησης για την κυβερνοασφάλεια Janusz Cieszyński ενημέρωσε για τις ενέργειες που ανέλαβε η κυβέρνηση για την κατάργηση του λογαριασμού της Συνομοσπονδίας από το Facebook. «Έχουμε να κάνουμε με προληπτική λογοκρισία και δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε αυτό», τόνισε.Ο υπουργός Cieszyński ήταν ο πρώτος που έλαβε μήνυμα από τη διοίκηση του Facebook σχετικά με την πρόθεση κατάργησης του λογαριασμού της Συνομοσπονδίας, το οποίο ανακοίνωσε στο Twitter. – Η Συνομοσπονδία είναι ο κάτοχος του λογαριασμού και είναι το μέρος που μπορεί να αναφέρεται στον Meta, τον ιδιοκτήτη του Facebook. Σήμερα θα δώσουμε μια επιστολή με ξεχωριστό τρόπο, με την οποία δηλώνουμε τη στήριξή μας σε τέτοιες προσπάθειες του κόμματος, είπε ο πολιτικός και πρόσθεσε πως “θα μπορούσα να καταλάβω αν επρόκειτο για συγκεκριμένες αναρτήσεις Το θέμα αφορά όμως όλο το προφίλ, πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε να κάνουμε με προληπτική λογοκρισία και δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε αυτό”.

Πηγή: twitter.com / facebook.com

Επιμέλεια: Malgkozata Olsefski

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος