Πολωνία: Οι εργοδότες αντιμετωπίζουν ελλείψεις προσωπικού 

Οι περισσότεροι Πολωνοί εργοδότες δυσκολεύονται να προσλάβουν προσωπικό με τις κατάλληλες δεξιότητες και κατάρτιση, σύμφωνα με νέα έρευνα. 

Η έρευνα, που διεξήχθη από το πρακτορείο προσλήψεων ManpowerGroup, διαπίστωσε ότι το 72% των εργοδοτών τώρα αγωνίζεται να βρει το κατάλληλο προσωπικό. 

«Η έλλειψη προσωπικού αναφέρθηκε από το 74% των μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, το 73% των μικρών και το 60% των πολύ μικρών επιχειρήσεων», αναφέρει η έκθεση. 

Στο ερώτημα σε ποια τμήματα ήταν πιο δύσκολη η πρόσληψη προσωπικού, το 27% ανέφερε ανάλυση πληροφορικής και δεδομένων, 24% πωλήσεις και μάρκετινγκ, 23% μηχανική, 22% εξυπηρέτηση πελατών και 19% logistics και λειτουργίες

Επίσης, σε ότι αφορά της δεξιότητες ήταν πιο δύσκολο να βρεθούν στο προσωπικό, ανθεκτικότητα στο άγχος και προσαρμοστικότητα σε ποσοστό το 34% , ενώ στο 33% σκέψη και ανάλυση, 27% ακρίβεια, 25% ομαδική εργασία και 25% δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων. 

Η «ManpowerGroup» πραγματοποίησε την έρευνα από τις 2 έως τις 31 Ιανουαρίου με τη συμμετοχή περίπου 510 Πολωνών εργοδοτών. 

Πηγή: ATSH-PAP  

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος