Πολωνία: Οδηγία απομάκρυνσης υπήκοοων από τη Λευκορωσία – Ο Λουκασένκο προειδοποιεί για δολιοφθορά

Array

‘Εκακτη ταξιδιωτική οπδηγία εκδόθηκε από την Πολωνία, την ώρα που η γειτονική Λευκορωσία κατηγορεί τη χώρα ότι εμπλέκεται σε προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών μαζί με τη Λιθουανία και την Ουκρανία.

«Συνιστούμε στους Πολωνούς πολίτες που διαμένουν στην επικράτεια της Λευκορωσίας να εγκαταλείψουν το έδαφός της με διαθέσιμα εμπορικά και ιδιωτικά μέσα», προειδοποιεί η ανέφερε η κυβέρνηση της Πολωνίας και παράλληλα συνιστά να αποφεύγονται από τους πολίτες της τα ταξίδια στο Μινσκ.

Την ίδια στιγμή γνωστοποιείται ότι οι πολωνικές πυροσβεστικές υπηρεσίες ελέγχουν την κατάσταση των καταφυγίων σε περίπτωση που η χώρα δεχθεί βομβαρδισμούς.

Λίγες ώρες αφού ανακοίνωσε την ανάπτυξη «περιφερειακής» στρατιωτικής δύναμης κρούσης από κοινού με τη Ρωσία, ο Λευκορώσος πρόεδρος, Αλεξάντερ Λουκασένκο, κατηγόρησε την Πολωνία, τη Λιθουανία και την Ουκρανία ότι προετοιμάζουν «όχι μόνο τρομοκρατικές» επιθέσεις αλλά και «στρατιωτική εξέγερση».

Η εκπαίδευση στην Πολωνία, τη Λιθουανία και την Ουκρανία μαχητών, συμπεριλαμβανομένων Λευκορώσων εξτρεμιστών συμπεριλαμβανομένων Λευκορώσων εξτρεμιστών, για να πραγματοποιήσουν δολιοφθορές, τρομοκρατικές ενέργειες και στρατιωτική εξέγερση στη χώρα, μετατρέπεται σε άμεση απειλή», είπε ο Λουκασένκο κατηγορώντας την ΕΕ και τις ΗΠΑ ότι επιδιώκουν να «επιδεινώσουν την κατάσταση».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος