Πολωνία: Ο στρατός θα καλέσει για εκπαίδευση 200.000 τη νέα χρονιά

Array

Ο πολωνικός στρατός σχεδιάζει να καλέσει περίπου 200.000 πολίτες, έφεδρους, εθελοντές και πολίτες χωρίς εμπειρία στον στρατό που θα λάβουν στρατιωτική εκπαίδευση στους στρατώνες το επόμενο έτος.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα διαρκέσει δύο εβδομάδες για τους 28.580 Πολωνούς που εγγράφηκαν ως εθελοντές και για περίπου 38.000 εφέδρους που έχουν επίσης ολοκληρώσει στρατιωτική εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια.

Θα κληθούν επίσης περισσότεροι από 130.000 πολίτες χωρίς στρατιωτική εμπειρία, για τους οποίους το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο. Τα κριτήρια επιλογής για αυτή τη δεύτερη ομάδα δεν αποκαλύφθηκαν.

Από την άλλη, ο πολωνικός στρατός θα ενσωματώσει άλλους 17.128 νέους επαγγελματίες στρατιώτες τον επόμενο χρόνο.

Αν και η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία έχει καταργηθεί στην Πολωνία από το 2009, η σημερινή κυβέρνηση στη Βαρσοβία αποφάσισε να ενισχύσει το σώμα ασφαλείας δημιουργώντας το 2017 μια Δύναμη Εδαφικής Άμυνας, ένα παραστρατιωτικό σώμα που αποτελείται από περίπου 30.000 εθελοντές και του οποίου το προσωπικό θέλει να συμπληρώσει το Υπουργείο Άμυνας έως τον αριθμό των 50.000.

Ο πολωνικός στρατός σχεδιάζει να αυξήσει τη συνολική του δύναμη σε 250.000 μέλη, από περίπου 110.000 σήμερα, και στο πλαίσιο του πολέμου στην Ουκρανία άρχισε πρόσφατα να προσφέρει προγράμματα στρατιωτικής εκπαίδευσης και τεχνικών επιβίωσης σε όλους τους πρόθυμους πολίτες ηλικίας μεταξύ 18 και 65 χρονών.

Το καλοκαίρι που πέρασε δημιουργήθηκε και εθελοντική στρατιωτική θητεία για νέους Πολωνούς, με τους συμμετέχοντες να λαμβάνουν ως κίνητρο μηνιαίο μισθό 1.000 ευρώ και πολυάριθμα φορολογικά οφέλη, υποτροφίες και προνομιακά δάνεια.

Πηγή: EFE

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος