Πολωνία: Μετεγκατάσταση συστημάτων Patriot δυτικά της Βαρσοβίας

Η Πολωνία μετέφερε τα πυραυλικά της συστήματα εδάφους-αέρος Patriot σε ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο δυτικά της Βαρσοβίας, όπου θα παραμείνουν προς το παρόν, ανέφερε ο Πολωνός υπουργός Άμυνας Mariusz Blaszczak σε μήνυμά του στο Twitter.

Η Πολωνία μετέφερε τα πυραυλικά της συστήματα εδάφους-αέρος Patriot σε ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο δυτικά της Βαρσοβίας, όπου θα παραμείνουν προς το παρόν, ανέφερε ο Πολωνός υπουργός Άμυνας Mariusz Blaszczak σε μήνυμά του στο Twitter.

Εκτός από τα συστήματα Patriot που η Γερμανία  έστειλε σε αυτή τη χώρα στα μέσα Ιανουαρίου, ο πολωνικός στρατός έχει τις δικές του μπαταρίες του αμερικανικού συστήματος αεράμυνας, γράφει ο Blaszczak στο Twitter.

Επικαλούμενος τα βήματα που έγιναν από την Πολωνία και άλλα ανατολικά μέλη του ΝΑΤΟ για την ενίσχυση της αμυντικής τους ικανότητας, ο Πολωνός υπουργός δεν αναφέρθηκε στη σύγκρουση που διαρκεί σχεδόν ένα χρόνο στη γειτονική Ουκρανία.

Η μετεγκατάσταση των πυραύλων Patriot στο Bemovo από τη βάση τους στο Sochaczew, δυτικά της Βαρσοβίας, είναι ένα σημαντικό στοιχείο στην προετοιμασία της τρίτης ταξιαρχίας αεράμυνας στην πρωτεύουσα, ανέφερε.

Σύμφωνα με τον φιλοκυβερνητικό ειδησεογραφικό ιστότοπο TVP.info, η Πολωνία έχει δύο δικά της τάγματα Patriot και προστατεύεται επιπλέον από μονάδες Patriot από τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ.

Μετά την απόσυρση των συστημάτων Patriot που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ, γερμανικές μονάδες που τα αντικατέστησαν στο Zamosc, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, ανακοίνωσαν την Τετάρτη την «αρχική επιχειρησιακή προετοιμασία».

Αρκετές χώρες μέλη του ΝΑΤΟ διαθέτουν πυραύλους Patriot και η Γερμανία και οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να προμηθεύσουν την Ουκρανία με μπαταρίες για να προστατεύσουν τις πόλεις και τις υποδομές της από συχνές ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις.

Ομάδα 70 Ουκρανών στρατιωτών έφτασε στη Γερμανία την Τρίτη για να εκπαιδευτεί στη λειτουργία των συστημάτων που θα διαθέσει το Βερολίνο στο Κίεβο. Τον Δεκέμβριο, η Ουάσιγκτον δεσμεύτηκε επίσης να στείλει συστήματα Patriot στην Ουκρανία ως μέρος του νέου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας ύψους 1,85 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: dpa

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος