Πολωνία: Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα προκαλέσει μια πανδημία παχυσαρκίας, διαβήτη, καρδιαγγειακών και ψυχικών ασθενειών

Ο καθηγητής, Πιότρ Κούνα, από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Λοτζ της Πολωνίας επέστησε την προσοχή στις αρνητικές συνέπειες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που εισάγεται με το πρόσχημα της επιδημίας του κορωνοϊού. «Είμαι απολύτως ενάντια στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση» – τόνισε ο γιατρός. Σύμφωνα με τον ειδικό, η διατήρηση των μαθητών στο σπίτι σημαίνει αλματώδη αύξηση  ασθενειών και αύξηση δισεκατομμυρίων δολαρίων στο κόστος υγειονομικής περίθαλψης στο μέλλον

Ενώ εμφανιζόταν στο κανάλι Polsat, ο καθηγητής Πιότρ Κούνα επεσήμανε ότι η εισαγωγή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με την παραλλαγή Omikron είναι μια παράλογη και συναισθηματική αντίδραση στην κατάσταση, που δεν υποστηρίζεται από επιστημονικά ευρήματα. Ομοίως αξιολόγησε την ιδέα μιας 7ήμερης καραντίνας υπό το φως της αποδεκτής άποψης ότι η περίοδος επώασης για μια νέα μετάλλαξη του κορονοϊού είναι περίπου 3 ημέρες.

Παράλληλα, ο καθηγητής επέστησε την προσοχή στις καταστροφικές συνέπειες των μη ιατρικών εργαλείων αυτού που η κυβέρνηση αποκαλεί «καταπολέμηση της πανδημίας». “Έχουμε πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες και δημοσιεύσεις που δείχνουν ότι το lockdown και η μάθηση στο σπίτι, όχι στο σχολείο, προκαλεί πρακτικά πλήρη απώλεια της υπαίθριας δραστηριότητας παιδιών και εφήβων και κοινωνική απομόνωση. Δεν υπάρχουν μαθήματα φυσικής αγωγής και δεν υπάρχουν διαλείμματα για ομαδική διασκέδαση. Επιπλέον, παρατηρείται απώλεια κοινωνικών δεσμών και ανάπτυξη κακών συνηθειών, π.χ. πολύωρης παραμονής μπροστά  στην τηλεόραση και στον υπολογιστή.”

“Τα τελευταία δύο χρόνια, ο κίνδυνος παιδικής παχυσαρκίας λόγω του lockdown έχει ήδη διπλασιαστεί. Ο κίνδυνος διαβήτη, υψηλής αρτηριακής πίεσης και καρδιαγγειακών παθήσεων έχει επίσης διπλασιαστεί. Για να μην αναφέρουμε την κατάθλιψη και τις ψυχικές διαταραχές στα παιδιά, η επιδημία των οποίων βλέπουμε όλο και πιο καθαρά. Η τωρινή γενιά των νέων και παιδιών θα υποφέρει όλη της τη ζωή και θα το πληρώνουμε για αρκετές δεκάδες χρόνια – πρόσθεσε ο επιστήμονας.

Όπως τόνισε ο ειδικός, το αποτέλεσμα της πολιτικής της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης θα είναι «μια επιδημία παχυσαρκίας, διαβήτης, καρδιαγγειακών παθήσεων και ψυχικών νοσημάτων». «Θα μας κοστίσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια ζλότι για την υγειονομική περίθαλψη στο μέλλον», προειδοποίησε.

Επιμέλεια: Μλαγκοζάτα Ολσέφσκι

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος