Πολωνία: Αρχιεπίσκοπος Σάββας δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί ενότητα απορρίπτοντας τους θεμελιώδεις κανόνες της ηθικής

Η επίτευξη ενότητας δεν είναι δυνατή με την απόρριψη των θεμελιωδών κανόνων της χριστιανικής ηθικής και την προσαρμογή στις διαρκώς μεταβαλλόμενες τάσεις, δήλωσε ο επικεφαλής της Πολωνικής Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπος Σάββας κατά τη διάρκεια της κεντρικής λειτουργίας της Εβδομάδας Προσευχής για Χριστιανική Ενότητα στη Βαρσοβία.

Η κεντρική λειτουργία της Εβδομάδας Προσευχής για την Χριστιανική Ενότητα τελέστηκε την Κυριακή στον Ορθόδοξο Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό Αγ. Μαρίας Μαγδαληνής στη Βαρσοβία. Εκπρόσωποι διαφόρων Χριστιανικών Εκκλησιών προσευχήθηκαν μαζί για ενότητα και ειρήνη.

Της Λειτουργίας προήδρευσε ο Αρχιεπίσκοπος Άβελ, τακτικός της επισκοπής Lublin-Chełm από την Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Πολωνίας, αντιπρόεδρος της Πολωνικής Οικουμενικής Συνόδου.

Σε επιστολή του προς τους συγκεντρωμένους, ο επικεφαλής της Πολωνικής Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπος Σάββας, επεσήμανε ότι «εν μέσω των φαινομένων εκκοσμίκευσης και απώλειας ηθικών αξιών, οι Χριστιανοί χάνουν τη σωστή άποψη για την ίδια την ουσία της μαρτυρίας του Ευαγγελίου. «Θα πρέπει να το κάνουμε στα μάτια του σύγχρονου κόσμου».

«Δεν μιλάμε με μία φωνή. Δεν κηρύττουμε ούτε μια ηθική διδασκαλία. Δεν είμαστε σε θέση να υπερασπιστούμε από κοινού τις αρχές πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε η ζωή των μαθητών του Χριστού – ο Χριστιανισμός – ανά τους αιώνες», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Σάββας.

Τόνισε ότι «η αποκατάσταση της ενότητας είναι πάντα ένας στόχος που πρέπει να επιδιώκουν οι χριστιανοί».

«Δεν έχουμε άλλες νόρμες ή διαφορετικό θεμέλιο, γιατί κανείς δεν μπορεί να θέσει άλλο από αυτό που έχει ήδη τεθεί, που είναι ο Ιησούς Χριστός», τόνισε ο επικεφαλής της Πολωνικής Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Τόνισε ότι «η αγάπη οδηγεί στην αρμονία, τον σεβασμό και την ενότητα». Εξήγησε ότι «η ενότητα της Εκκλησίας συνίσταται στην παρουσία του Χριστού μέσα της – το θεμέλιο που είναι και η αλήθεια – η μόνη αλήθεια».

«Ο καθένας μας πρέπει να είναι παράδειγμα αγάπης έξω από αυτόν τον κόσμο στον σύγχρονο κόσμο» – επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος Σάββας.

Επιμέλεια: Μαλγκοζάτα Ολσέφσκι

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος