Πολωνία: Ανέστειλε τους ελέγχους στα σύνορα με τη Σλοβακία

Η Πολωνία ανέστειλε επισήμως την Κυριακή τους προσωρινούς ελέγχους στα σύνορα με τη γειτονική Σλοβακία, αφού η Βαρσοβία εισήγαγε αυτούς τους ελέγχους τον περασμένο Οκτώβριο για να μειώσει την παράνομη μετανάστευση, αναφέρει το dpa.

Η άρση των ελέγχων που διέταξε η κυβέρνηση τέθηκε σε ισχύ τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με το πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων PAP και τον τηλεοπτικό σταθμό TVN24.

Το Πολωνικό Υπουργείο Εσωτερικών υποστήριξε αυτό το μέτρο «σταθεροποιώντας την κατάσταση που σχετίζεται με τη μετανάστευση στη λεγόμενη βαλκανική οδό».

Ωστόσο, η κατάσταση θα συνεχίσει να παρακολουθείται, κάτι που σημαίνει ότι είναι πιθανή η επανέναρξη των ελέγχων στα σύνορα μεταξύ των δύο κρατών μελών της ΕΕ, εάν η Βαρσοβία το κρίνει απαραίτητο.

Η Πολωνία και η Σλοβακία είναι και οι δύο μέλη του χώρου Σένγκεν χωρίς βίζα, πράγμα που σημαίνει ότι κανονικά δεν γίνονται τακτικοί έλεγχοι στα σύνορα και μόνο πολύ λίγοι, πολύ περιορισμένοι τυχαίοι έλεγχοι.

Ωστόσο, αρκετές χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν επανειλημμένα εισαγάγει προσωρινούς συνοριακούς ελέγχους για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης.

Agerpres.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος