Γαλλικές πόλεις μοιράζουν κουπόνια τροφίμων

Αρκετές γαλλικές πόλεις έχουν αρχίσει να μοιράζουν κουπόνια τροφίμων για να αποζημιώσουν τους κατοίκους για την αύξηση των τιμών των τροφίμων. Όπως αναφέρεται στο συμπλήρωμα του τηλεοπτικού καναλιού France 2, δίνονται στους πολίτες κουπόνια αξίας πέντε, 20 και 30 ευρώ. Μέχρι σήμερα, οι αρχές των πόλεων έχουν δαπανήσει περίπου 37 εκατομμύρια ευρώ για την έκδοση κουπονιών και πιστοποιητικών, καθώς και για άλλα μέτρα στήριξης του πληθυσμού.

Η κυβέρνηση στο Παρίσι δεν έχει ακόμη εκδώσει διάταγμα για την κατανομή αυτών των επιδοτήσεων, αλλά οι δήμαρχοι ορισμένων γαλλικών πόλεων αποφάσισαν να εισαγάγουν οι ίδιοι κουπόνια τροφίμων, χωρίς να περιμένουν την επίσημη απόφαση της κυβέρνησης, ανέφερε το Tanjug. Η ιδέα της διανομής κουπονιών τροφίμων σε νοικοκυριά μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος προτάθηκε από τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και συζητήθηκε πολύ πριν από τις προεδρικές εκλογές. Περίπου οκτώ εκατομμύρια Γάλλοι πολίτες θα δικαιούνται αυτού του είδους υποστήριξη.

Ο πληθωρισμός στη Γαλλία, όπως και σε όλες τις χώρες του κόσμου, αυξάνεται, λόγω των αυξανόμενων τιμών των τροφίμων και της ενέργειας. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η αύξηση των τιμών και η αδύναμη οικονομική ανάπτυξη θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε στασιμοπληθωρισμό στη χώρα.

Πηγή: Politika.rs

Επιμέλεια – μετάφραση Λιλιάνα Κούλιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος