Πολιτικό θρίλερ στην Ιταλία – Από μια κλωστή κρέμεται η κυβέρνηση Ντράγκι

Array

Πολιτικό θρίλερ εξελίσσεται στην Ιταλία με την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι να κρέμεται από μια κλωστή. Χθες το βράδυ το Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος 5 Αστέρων αποφάσισε πως σήμερα θα απέχει από την Γερουσία κατά τη διάρκεια της ψήφου εμπιστοσύνης του πολυσυζητημένου νομοσχεδίου “Βοήθεια”.

Παρ’ όλη την προσπάθεια των Τζουζέπε Κόντε και Μάριο Ντράγκι για να βρεθεί μια κοινή λύση στα αιτήματα του Κινήματος στον Πρωθυπουργό, η σκληρή γραμμή των 5 Αστέρων επικράτησε και ο Κόντε τόνισε πως τα 33 δισεκατομμύρια ευρώ που μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί από την Κυβέρνηση αποτελούν μια “ευπρόσδεκτη, αλλά ανεπαρκή λύση”.

Αν και ο Ντράγκι θα είχε ούτως ή άλλως τα νούμερα για μια πλειοψηφία και χωρίς το Κίνημα, ο ίδιος έχει αποκλείσει αυτό το σενάριο εξ αρχής. Χαρακτηριστικό πως το απόγευμα της Τρίτης 12 Ιουλίου ο Ιταλός Πρωθυπουργός δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως “αυτή η Κυβέρνηση δεν υφίσταται δίχως το Κίνημα 5 Αστέρων” και πως “δεν θα υπάρξει μια άλλη Κυβέρνηση Ντράγκι”.

Με τα κόμματα να είναι διχασμένα αλλά γενικότερα να πιέζουν προς τις κάλπες, και αν όντως οι 5 Αστέρες κινηθούν όπως ανακοίνωσαν, αναμένεται σήμερα ο Μάριο Ντράγκι να ανέβει στο Κυρηνάλιο Μέγαρο για να υποβάλλει την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Ματαρέλα. Αν και παραμένουν ανοικτά πολλά σενάρια, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει η ιταλική πολιτική σκηνή.

Ανταπόκριση: Κρίστιαν Μαυρής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος