Πόλεμος στην Ουκρανία: Ψεύδη τα περί πιθανής χρήσης χημικών όπλων απαντά η Μόσχα

Οι ισχυρισμοί από τις ΗΠΑ και την Ουκρανία πως η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στην Ουκρανία αποτελούν παραπληροφόρηση. Η Μόσχα σημείωσε σήμερα στην απάντηση της ότι  η Ρωσία κατέστρεψε το 2017 τα τελευταία χημικά αποθέματά της.

Συμφώνα με ανακοίνωση του ουκρανικού υπουργείο Άμυνας , την Tρίτη 12/4 , ερευνώνται  καταγγελίες πως η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποίησε χημικά όπλα στη Μαριούπολη.

Αλλά και ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Νεντ Πράις δήλωσε χθες, Τρίτη, στους δημοσιογράφους ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν πως η Ρωσία μπορεί να καταφύγει στη χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία.

Η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον υποστήριξε πως ριζοσπαστικοί Ουκρανοί ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν προβοκάτσιες με χρήση χημικών όπλων και πως ο κ. Πράις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαδίδει παραπληροφόρηση.

«Καλούμε την Ουάσινγκτον να σταματήσει να διαδίδει παραπληροφόρηση», αναφέρει η πρεσβεία στη δήλωσή της. «Ο Νεντ Πράις διακρίθηκε για μια ακόμη φορά με τα επιπόλαια λόγια του, που δεν τεκμηριώνονται από κανένα στοιχείο».

Ωστόσο σήμερα η Ουκρανή υφυπουργός Άμυνας Χάνα Μαλιάρ, επαναλαμβάνοντας τις προειδοποιήσεις του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε σήμερα πως υπάρχει υψηλός κίνδυνος χρήσης από τη Ρωσία χημικών όπλων κατά της Ουκρανίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος