Πόλεμος των Ψαράδων: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις – Αναβάλει η Γαλλία τις κυρώσεις στη Βρετανία

Παρίσι, Ανταπόκριση: Θωμαΐς Παπαϊωάννου

Ο Πρόεδρος Μακρόν δήλωσε Δευτέρα βράδυ από την Γλασκώβη ότι οι κυρώσεις εναντίον της Βρετανίας αναβάλλονται τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου όταν αναμένονται να συναντηθούν οι δυο πλευρές στο Παρίσι για διαπραγματεύσεις.

“Δεν επιβάλλουμε κυρώσεις ενώ διαπραγματευόμαστε” προσδιόρισε ο Μακρον επειδή διαβουλεύσεις λαμβάνουν χώρα και στην Γλασκώβη, παράλληλα με τη COP26 με οικοδεσπότη τον Βρετανό Πρωθυπουργό Μπορις Τζονσον.

Το Ελυζέ περιμένει την βρετανική απάντηση στις γαλλικές προτάσεις την Τετάρτη ώστε από την Πέμπτη, στο Παρίσι, ο εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης David Frost (Υφ. Brexit) θα συζητήσει τις λεπτομέρειες με τον Υφ Ευρωπαϊκών Θεμάτων Clément Beaune.

Συγκεκριμένο πρόβλημα μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και Γαλλίας επικεντρώνεται στα είδη και ποσότητα εγγράφων/πιστοποιητικών που πρέπει να καταθέσουν οι Γάλλοι αλιείς για να λάβουν άδεια αλιείας στα βρετανικά ύδατα μετά τη συμφωνία του Brexit.

Το Παρίσι κατηγορεί την Βρετανία ότι προβάλει συνεχώς νέες απαιτήσεις για τις αδειοδοτήσεις, και απαιτεί επιπλέον 200 άδειες αλίευσης.

Το βρετανικό αλιευτικό που εξετράπη στο λιμάνι της Χάβρης την περασμένη εβδομάδα λόγω μη κατοχή άδειας αλιείας σε γαλλικά ύδατα βρίσκεται πάντα αγκυροβολημένο στο γαλλικό λιμάνι.

Πόλεμος των Ψαράδων: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις – Αναβάλει η Γαλλία τις κυρώσεις στη Βρετανία
(AP Photo/Michel Euler)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος