Πόλεμος στο Ισραήλ: Το Τελ Αβίβ διευκολύνει την κατοχή όπλων από τους πολίτες

Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ και ηγέτης του υπερεθνικιστικού κόμματος Οτζμά Γιεχουντίτ, Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, εξέδωσε επείγουσα εντολή προς τη Διεύθυνση Αδειοδότησης Πυροβόλων Όπλων ώστε να απλουστευθεί και να επιταχυνθεί η διαδικασία έκδοσης άδειας οπλοφορίας με σκοπό να εξοπλιστούν όσο περισσότεροι πολίτες είναι δυνατόν έναντι του πολέμου που έχει ξεκινήσει με τη Χαμάς.

«Οποιοσδήποτε πολίτης που πληροί τα κριτήρια, χωρίς ιατρικό ιστορικό ή ποινικό μητρώο, μπορεί να λάβει έγκριση για την κατοχή πυροβόλων όπλων μετά από τηλεφωνική συνέντευξη» αναφέρει η ανακοίνωση της αρμόδιας Διεύθυνσης, που επίσης διπλασίασε τον αριθμό σφαιρών που μπορούν να κατέχουν οι πολίτες και επιδοτείται από το κράτος από 50 σε 100.

Στο Ισραήλ η απαραίτητη προϋπόθεση για την κατοχή όπλου είναι να έχει λάβει κάποιος στρατιωτική εκπαίδευση – κάτι πολύ κοινό στη χώρα, όπου η πολύχρονη θητεία είναι υποχρεωτική – ή να ζει σε κάποια «ευαίσθητη» περιοχή, όπως κοντά στη Λωρίδα της Γάζας ή στη Δυτική Όχθη.

Ούτως ή άλλως, το υπουργείο Άμυνας τα τελευταία χρόνια είχε διευκολύνει τη διαδικασία αδειοδότησης για όπλα σε περιοχές όπως η κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου τα βίαια επεισόδια είχαν πολλαπλασιαστεί εξαιτίας των συχνών ισραηλινών στρατιωτικών επιδρομών, των πολλών νέων ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων που ξεφυτρώνουν και της επιθετικότητας που επιδεικνύουν σε πολλές περιπτώσεις οι έποικοι.  

Εκτιμάται ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 170 χιλιάδες Ισραηλινοί που κατέχουν άδεια οπλοφορίας ανάμεσα στον πληθυσμό των περίπου 10 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας.

Πηγή: EFE   

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος