Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικό σφυροκόπημα στο Χάρκοβο – Ουκρανική αντεπίθεση στο νότο

Οι ρωσικές δυνάμεις σφυροκοπούν με αμείωτη ένταση το Χάρκοβο. Οπως μεταδίδουν ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, εξαώροφο κτίριο καταστράφηκε από πυραυλική επίθεση, την ώρα που δυτικοί στρατιωτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας εντάσσεται στα ρωσικά σχέδια προσάρτησης.

Διασώστες κατόρθωσαν να ανασύρουν ζωντανή 86χρονη γυναίκα από τα ερείπια της πολυκατοικίας, σύμφωνα με ουκρανικό μέσο ενημέρωσης.

Στο τελευταίο μήνυμα του ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι εντάσσει το Χάρκοβο στα μέτωπα πυρός: «Ολοι εκείνοι που μας βομβαρδίζουν, που μας επιτίθενται με πυραύλους, που βομβαρδίζουν με το πυροβολικό τις πόλεις μας, όπως το Χάρκοβο, τη Ζαπορίζια, το Κριβί Ριχ, το Σιβέρσκ και το Βουχλεντάρ στην περιοχή του Ντονέτσκ, θα τιμωρηθούν», είπε.

https://twitter.com/kharkiv_warnews/status/1546395696873570304?s=20&t=n6myj0yFeYAcCjXlPMWScA

Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί μαίνονται σε όλη την ανατολική Ουκρανία.

Στην πόλη Τσασίβ Γιαρ στο Ντονέτσκ, πάνω από 20 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι  μετά την πολύνεκρη ρωσική επίθεση σε πολυκατοικία.

Ο Ουκρανός υπουργός Αμυνας, σε συνέντευξή του στους Times αποκαλύπτει ότι η Ουκρανία ετοιμάζεται να ανακαταλάβει τη νότια επικράτεια, συγκεντρώνοντας ένα εκατομμύριο στρατιώτες, «εξοπλισμένους με σύγχρονα δυτικά όπλα».

Την ίδια ώρα η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης καλεί τους αμάχους να εγκαταλείψουν την κατεχόμενη Χερσώνα, προειδοποιώντας ότι επίκειται αντεπίθεση των ουκρανικών δυνάμεων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος