Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικό σφυροκόπημα και ανήμερα του Πάσχα

Την ώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία εισέρχεται στον τρίτο μήνα και το ρωσικό σφυροκόπημα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ακόμη και την ημέρα του Πάσχα, το Κίεβο αναμένεται να επισκεφθούν τις επόμενες ώρες οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Άντονι Μπλίνκεν και Λόιντ Όστιν, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρόεδρος Ζελένσκι σε συνέντευξη που παραχώρησε μέσα από σταθμό του μετρό.

Οργισμένος ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι τουλάχιστον οχτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 18 τραυματίστηκαν στην Οδησσό όταν ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν δύο συγκροτήματα κατοικιών και μία στρατιωτική εγκατάσταση στο λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι μία μητέρα και η τριών μηνών κόρη της.

Κι ενώ ο Βλαντιμίρ Πούτιν παρακολουθούσε τη λειτουργία της Αναστάσεως στον Ιερό Ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα, οι ρωσικές δυνάμεις συνέχιζαν να βομβαρδίζουν την ανατολική Ουκρανία. Σύμφωνα με τους Ουκρανούς, οχτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Λουχάνσκ και τουλάχιστον ένας στο Ντνίπρο.

Στο πασχαλινό του μήνυμα, ο πρόεδρος Ζελένσκι μέσα από τον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας στο Κίεβο προσευχήθηκε για τη σωτηρία του ουκρανικού λαού.

«Σώσε όλους τους Ουκρανούς. Δεν επιτεθήκαμε σε κανένα. Προστάτεψέ μας. Δεν καταστρέψαμε άλλο έθνος. Μην αφήσεις να καταστραφούμε. Δεν κατακτήσαμε ξένα εδάφη. Μην αφήσεις να μας κατακτήσουν. Προστάτεψε την Ουκρανία».

Νωρίτερα, ο Ουκρανός πρόεδρος είχε εμφανιστεί για μία ακόμη φορά πρόθυμος να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του, τονίζοντας ωστόσο ότι οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις θα διακοπούν εάν σκοτωθούν οι υπερασπιστές της Μαριούπολης στο Άζοφσταλ κι αν οι Ρώσοι διοργανώσουν ψευδο-δημοψηφίσματα στην Ουκρανία.

Την ίδια ώρα, ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Ολεκσίι Αρέστοβιτς δηλώνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν να εφορμήσουν εναντίον του εργοστασίου Αζοφστάλ στη Μαριούπολη από εδάφους, με τη στήριξη αεροπορικών πληγμάτων και βομβαρδισμών πυροβολικού. Ο Αρέστοβιτς έγραψε στο Facebook ότι «ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν να αποτελειώσουν τους υπερασπιστές του Αζοφστάλ και περισσότερους από 1000 αμάχους, που κρύβονται στο εργοστάσιο».

Επιμέλεια: Ευγενία Μυρίδου

Σχετικά Άρθρα: Οκτώ νεκροί στους χθεσινούς βομβαρδισμούς στο Λουχάνσκ – Ένας νεκρός στο Ντνιπροπετρόφσκ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος