Πόλεμος στην Ουκρανία: Οπλικά συστήματα και πυραύλους στέλνουν Δανία και ΗΠΑ (video)

Οπλικά συστήματα και πυραύλους παραλαμβάνει η Ουκρανία από τη Δανία, αλλά και τις ΗΠΑ με στόχο την ενίσχυση της άμυνας της χώρας και την απώθηση των ρωσικών δυνάμεων, εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουρανία.

Αποστολή – Κίεβο: Κάτια Αντωνιάδη

Το γεγονός γνωστοποίησε με ανάρτησή του στα social media, ο υπουργός Άμυνας της χώρας, σημειώνοντας ότι τα αναφερόμενα οπλικά συστήματα θα ενισχύσουν τις στρατιωτικές δυνάμεις για την απώθηση των εισβολέων και την παράκτια άμυνα της Ουκρανίας.

Στο μεταξύ στη Χερσώνα, ο ρωσικός στρατός έχει αποκλείσει εντελώς τις διαδρομές εξόδου από την κατεχόμενη περιοχή προς εδάφη που ελέγχονται από την Ουκρανία.

Στην προσωρινά κατεχόμενη Μαριούπολη, Ρώσοι άρχισαν να λειτουργούν ένα σχολείο χωρίς παράθυρα, ρεύμα και φαγητό για τα παιδιά, σύμφωνα με καταγγελίες του Petro Andryushchenko, σύμβουλο του δημάρχου της Μαριούπολης.

Το Σάββατο, ο εκπρόσωπος της ουκρανικής κυβέρνησης κατηγόρησε τη Ρωσία πως σαμποτάρει η ίδια με τη στάση της την όποια πιθανότητα διαπραγμάτευσης.

Διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας μπορούν να πραγματοποιηθούν όταν η επιτιθέμενη χώρα αποκηρύξει την υποκρισία, αποχωρήσει από το νότιο τμήμα της χώρας και αποσύρει τα στρατεύματά της, δήλωσε χθες ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του ουκρανού προέδρου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του, στους αποφοίτους σχολείων υπόσχονται διπλώματα του λεγόμενου “DNR” και εισαγωγή σε ρωσικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τα οποία βρίσκονται σε οικονομικά υποβαθμισμένες περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας και δεν έχουν ζήτηση.

Σύμφωνα με το CNN, αμερικανικό think tank σημειώνει σε έκθεσή του πως οι ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία δείχνουν ότι η Μόσχα υποδαυλίζει γενοκτονία και διαπράττει θηριωδίες με στόχο την καταστροφή του ουκρανικού λαού. Αυτή είναι η πρώτη ανεξάρτητη έκθεση για τη γενοκτονία στην Ουκρανία από την αρχή του πολέμου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος