Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο ρωσικός στρατός προ των πυλών της Χερσώνας προειδοποιεί ο δήμαρχος

Προ των πυλών της ουκρανικής πόλης της Χερσώνας, στο νότιο τμήμα της χώρας, βόρεια της Κριμαίας έφθασε ο ρωσικός στρατός σύμφωνα με ανάρτηση του δημάρχου της πόλης, Ιγκόρ Κολιχάγεφ.

«Η Χερσώνα είναι και θα παραμείνει ουκρανική. Η Χερσώνα αντιστέκεται!», γράφει ο δήμαρχος στο Facebook παροτρύνοντας τους κατοίκους να παραμείνουν «ήρεμοι και προσεκτικοί» και να μη βγουν από τα σπίτια τους κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Σε άλλο σημείο της ανάρτησης του ο δήμαρχος προειδοποιεί ότι ο πόλεμος κερδίζεται με λογικές ενέργειες και με ψυχραιμία και καλεί τους κατοίκους της πόλης να μην προκαλέσουν συγκρούσεις με τους αντιπάλους και να μην προβούν σε επιθετικές ενέργειες.

Σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης μεταφορτώθηκαν βίντεο που τράβηξαν τοπικά μέσα ενημέρωσης στη Χερσώνα που δείχνουν ρωσικές δυνάμεις να μπαίνουν στην πόλη των 290.000 κατοίκων.

Το Σαββατοκύριακο η Ρωσία ανακοίνωσε ότι περικύκλωσε τη Χερσώνα και ότι κατέλαβε την πόλη Μπερντιάνσκ, στην Αζοφική Θάλασσα.

Την Παρασκευή, ο ρωσικός στρατός ανέφερε πως έθεσε υπό τον έλεγχό του υποδομή από την οποία εξαρτάται η ύδρευση της περιοχής της Βόρειας Κριμαίας, στην περιφέρεια της Χερσώνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος