Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέες βρετανικές κυρώσεις με στόχο τους πολεμικούς ηγέτες του Πούτιν

Οι τελευταίες κυρώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου στοχεύουν τους στρατηγούς που διαπράττουν θηριωδίες στην πρώτη γραμμή στην Ουκρανία, καθώς και άτομα και επιχειρήσεις που υποστηρίζουν τον στρατό του Πούτιν.

Η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας ανακοίνωσε σήμερα (Πέμπτη 21 Απριλίου) ένα νέο κύμα 26 κυρώσεων που στοχεύουν αμυντικούς ρωσικούς παράγοντες.

Το συμπέρασμα της βρετανικής κυβέρνησης είναι ότι από τις 10 Μαρτίου 2022, τα ρωσικά βομβαρδιστικά στοχεύουν σκόπιμα και επανειλημμένα μη στρατιωτικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένων κτιρίων της πολιτικής κυβέρνησης, νοσοκομείων, σχολείων και κόμβων μεταφοράς.

Ως απάντηση στον συνεχιζόμενο επιθετικό πόλεμο στην Ουκρανία, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επιβάλλει νέες κυρώσεις σε βασικούς ηγέτες του ρωσικού στρατού – στοχεύοντας αυτούς που διοικούν την πρώτη γραμμή του πολέμου. Αυτοί είναι:

  • Αντισυνταγματάρχης Azatbek Omurbekov, Διοικητής του Ρωσικού Στρατού με συμμετοχή στη «σφαγή Bucha»
  • Γενικός Συνταγματάρχης Andrey Serdyukov, Διοικητής των Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων
  • Υποστράτηγος Valery Flyustikov, Διοικητής Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων
  • Στρατηγός Νικολάι Μπογκντανόφσκι, Πρώτος Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου

Ο σημερινός γύρος κυρώσεων στοχεύει επίσης άτομα εκτός του στρατού του Πούτιν που υποστηρίζουν ενεργά την παράνομη εισβολή του στην Ουκρανία. Σε αυτούς περιλαμβάνονται ο Oleg Belozyorov, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της εταιρείας Logistics Russian Railways, και ο Ilya Kiva, ο αποστάτης και εκδιωχθείς Ουκρανός βουλευτής που έχει υποστηρίξει δημόσια τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Η εξαχρείωση της επίθεσης της Ρωσίας στον λαό της Ουκρανίας είναι ξεκάθαρη σε όλους. Στοχεύουν σκόπιμα νοσοκομεία, σχολεία και κόμβους μεταφορών στη Μαριούπολη και πέρα ​​από αυτήν – όπως ακριβώς έκαναν στην Τσετσενία και τη Συρία.

Το ΗΒ είναι ανυποχώρητο στην υποστήριξή μας προς την Ουκρανία και στο να λογοδοτήσει ο Πούτιν και το καθεστώς του. Το σημερινό νέο κύμα κυρώσεων πλήττει τους στρατηγούς και τις αμυντικές εταιρείες που έχουν αίμα στα χέρια τους», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας.

Ως μέρος του σημερινού κύματος κυρώσεων, το Ηνωμένο Βασίλειο παρακολουθεί επίσης άλλα 19 άτομα και εταιρίες σε ευθυγράμμιση με τους εταίρους της από την G7 και την ΕΕ.

Μέχρι στιγμής, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει επιβάλει κυρώσεις που αντιστοιχούν σε παγκόσμια περιουσιακά στοιχεία ύψους 900 δισεκατομμυρίων λιρών από τράπεζες ενώ έχει επιβάλει κυρώσεις σε ολιγάρχες και τις οικογένειες τους με καθαρή περιουσία περίπου 200 δισεκατομμυρίων λιρών.

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος